Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi inceleme

se2

#İŞBİRLİĞİ

Razer’dan oyunculara yönelik ürünler arka arkaya geliyor. Bu yazımızda size, firmanın yeni oyuncu klavyelerinden olan Razer Cynosa Lite’dan söz edeceğiz.

Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi inceleme

2020 yılının en çok beklenen oyunlarından olan Doom Eternal için yeni bir klavye arayışındayım. Oyunun çıkmasına bir aydan az bir süre kala, elimize Razer Cynosa Lite ulaştı. Ben de bu ürünü yalnızca ofiste değil, aynı zamanda hafta sonu boyunca evde de kullanmak üzere yanıma aldım. Şimdi de ürünü ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Razer Cynosa Lite’ın tasarımı, pürüzlü olarak hazırlanmış ve oldukça güçlü hissettiren bir plastik malzemenin önderliğinde şekilleniyor. Klavye ve tuşların hatları itibarıyla aklıma eski tip klavyeler geldi desem yeridir. Tabii bunu kötü anlamda söylemiyorum. Ürün, daha ilk bakışta size o güç hissini veriyor.

Razer, tuşları aydınlatmalı bir klavyeyle karşımızda. Tabii bu aydınlatma sistemini siz de Razer yazılımını indirerek değiştirebiliyor, özelleştirebiliyorsunuz. Tuşların kıvrımları gerçekten hoş ve parmaklarınız için dolgun bir basma hissi sunuyor. “Peki basarken çok ses çıkarıyor mu?” diye sorarsanız, çok yüksek olmasa da evet, sesli çalıştığını söylemeliyim. Yani sessiz bir ofis ortamında kullanılabilecek türde bir klavye değil. Aksine, aksiyonu bol, güçlü müziklerle süslü oyunlara layıkıyla eşlik edebilecek nitelikte diyebiliriz.

Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi inceleme

Klavye, cam ya da ahşap gibi zeminlerde sıkı bir tutuş hissine sahip, örgü kablosu da güvenli kullanım için ideal. Kendi adıma konuşmam gerekirse klavyede canımı sıkan detay, Türkçe karakterlere yer verilmemiş olması ve ayrıca Enter tuşunun da oldukça ufak tasarlanması. Bu sebeple diğer klavyelere alışık biri olduğumdan, en azından bir süre için beni zorladı. Tabii benim tercihim Türkçe karakterlerin olduğu ve büyük bir Enter tuşuna sahip klavyelerden yana olacaktır. anti-ghosting özelliği de bulunmakta. Yani aynı anda birden fazla yanlış tuşa bastığınızda, basma şiddetinize göre doğru tuşu saptayarak yanlışlıkla bastığınız tuşları egale edebiliyor.

Ürünü daha kapsamlı bir şekilde kullanabilmek için Razer Synapse 3 programını indirmenizi öneririm. Bulut tabanlı bir donanım düzenleme uygulaması olan Synapse 3 sayesinde pek çok düzenleme ve özelleştirme yapabiliyorsunuz. Bu program üzerinden farklı oyunlar için klavye tuş konfigürasyonları ayarlayabilir, RGB aydınlatma tarafında da özelleştirmeler yaparak daha etkileyici oyun deneyimleri için klavyenizi biraz daha öne çıkarabilirsiniz.

Ve gelelim merak edilen soruya: “Bu bir mekanik klavye mi yoksa membrane klavye mi?” Razer’ın bu ürünü, bir membrane klavye. Yani mekanik değil, dolayısıyla mekanik klavyelerle kıyaslandığında da performans tarafında biraz geride kalabiliyor. Tabii öte yandan, bu tip klavyelerde de fiyat unsurunun mekanik klavyelere kıyasla daha uygun olabildiğini de belirtelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Samsung Galaxy M30s ile özgürlük sizde!