Razer Basilisk V3: Kullanışlı, hızlı ve RGB’li gaming mouse

h56u6i

#İŞBİRLİĞİ

Razer Basilisk V3, oyunlarla içli dışlı pek çok teknoloji severin dikkatini çekebilecek bir ürün. Hem hızlı, hem kullanışlı, hem de RGB’li.

Razer Basilisk V3, ilk bakışta tasarımıyla dikkat çeken bir oyuncu mouse’u. Firma, ürünün kıvrımlarını gerçekten çok güzel belirlemiş. Bu sayede ele tam oturan, parmaklarınızı rahatlıkla konumlandırıp kullanabildiğiniz bir tasarım ortaya çıkmış.

Üründe kullanılan plastik malzemeden memnun kaldık. Sol yan taraftaki tırtıklı ve yumuşak yapı, elinizi daha sağlam konumlandırmanız için de yardımcı olmuş.

Kablo hariç 101 gram ağırlıkta olan mouse, hem oyunlar hem de genel kullanım süreçleriniz için iyi bir arkadaş. Üründe kullanılan örgü tipi kablo, hem uzunluğu hem de sağlamlığı sayesinde uzun yıllar birlikte hareket etmenize imkân sunacaktır.

Cihaz, pek çok farklı zeminde rahatlıkla kullanılabiliyor, akıcı deneyimler sunabiliyor. Tabii isterseniz mousepad ile, hatta Razer’ın hazırladığı pad’lerle de kullanabilirsiniz. Eğer Razer’ın hazırladığı bir pad’iniz varsa, Razer uygulaması üzerinden mouse’u kalibre edebiliyor ve bu sayede daha akıcı, daha hızlı sonuçlar elde edebiliyorsunuz.

Tabii bunun bir RGB aydınlatma sistemli mouse olduğunu, ihtiyaçlarınız doğrultusunda sistemde özelleştirmeler yapabileceğinizi de şimdiden belirtelim.

Razer Basilisk V3, programlanabilir 11 tuşa sahip

Mouse’larda kullanılabilirlik için tasarım, dolayısıyla ele oturma faktörü önemlidir. Sonrasında, tasarlanan tuşların kullanılabilirliği ve kullanılan sensörler sayesinde performansları da öyle.

Razer Basilisk V3, programlanabilir 11 tuşa sahip. Bu sayede her oyun için özelleştirmeler yapabilir, istediğiniz her tuştan faydalanarak daha başarılı oyun deneyimleri elde edebilirsiniz. Sensör hızını da işin içine katarsak, özellikle online karşılaşmalarda Basilisk V3 gibi bir ürün gerçekten işinize yarayacaktır.

Tuş dizilimi ve performanslarından memnun kaldık. Tok basış hissini size rahatlıkla veriyorlar. Bunların yanında, tekerleği de çok fonksiyonlu olarak kullanabiliyorsunuz. İster kontrollü olarak, isterseniz de free, yani özgür moddayken tekerleği kullanabilirsiniz.

Örneğin, kontrollü moddayken, oyun esnasında silahlarınız arasında rahat geçişler yapabilir, yanlış hamlelerin önüne geçebilirsiniz. Özgür moddayken ise, tek dokunuş ile bir anda yukarında aşağıya, ya da aşağıdan yukarıya hızla hareket edebilirsiniz. Eğer kod yazıyorsanız ya da sayfalarca uzunluktaki belgelerle ilgileniyorsanız bu özellik işinize yarayabilir. Ayrıca, internette gezinti yaparken, alışveriş sayfalarını tararken de tekerleği özgür modda kullanmak akıllıca olacaktır.

Tekerle tarafında bir de “otomatik mod” bulunuyor. Bu mod, sizin kullanımınızı otomatik olarak algılayarak cevaplar veriyor. Yani tekerleği yavaşça hareket ettirirseniz, kontrollü hareket ediyor. Hızlıca hareket ettirirseniz, hemen özgür moda geçiş yapıyor. Seçim size kalmış.

Unutmadan, tekerleğin sol ve sağ tarafa doğru tıklanabilir olduğunu da belirtelim.

Razer Basilisk V3: Kullanışlı, hızlı ve RGB'li gaming mouse

Razer Focus+ 26K DPI optik sensör, ürünün en güçlü taraflarından bi tanesi. Tabii hız düzeyini Razer uygulaması üzerinden de istekleriniz doğrultusunda ayarlayabiliyorsunuz. Gelişmiş bir sensör, oyunlarda yapay zekâ ve daha da önemlisi gerçek rakiplerinize karşı size önemli bir avantaj kazandıracaktır.

Öte yandan, Razer’ın 2. jenerasyon optik mouse switch’leri sayesinde de neredese siz tıklar tıklamaz hamleniz gerçekleşmiş oluyor. Normal ve pek çok gaming mouse’lara kıyasla çok daha hızlı cevap süresinden rahatlıkla bahsedebiliriz.

Özellikle online tarafta FPS ve aksiyon oyunlarıyla vakit geçiriyorsanız, bu ürün gerçekten işinize yarayabilir.

Razer Synapse 3’ü indirip, mouse’unuzu istediğiniz gibi ayarlamayı ihmal etmeyin

Razer Basilisk V3’ün programlanabilir tuşları için Razer Synapse programı işinize yarayacaktır. Buraya giderek düzenlemeler yapabilir ve oyunlara göre farklı profiller oluşturabilirsiniz. Ürün, bünyesinde toplamda 5 profili depolayabiliyor.

Ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu program, aynı zamanda mouse’un RGB aydınlatma sisteminin kullanımı için de önemli.

Mouse’a baktığımızda; tekerlek kısmı, sırt kısmı ve alt kısmın kenarlarında aydınlatma sistemlerinin olduğunu görüyoruz. Bu bölgeler için milyonlarca farklı renk tonu arasından seçimler yaparak profiller oluşturabiliyorsunuz. Bu özellik, özellikle karanlıkta oyun oynamaktan hoşlananlar için ortaya şölen tadında görüntüler çıkarabiliyor.

70 milyon tıklamaya kadar ömrü bulunan Razer Basilisk V3, gerek tasarımı, gerekse de dikkat çekici teknik detaylarıyla pek çok oyun severin ilgisini çekecektir. Ürün, yurt dışında 70 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. Yakın zamanda ülkemizde de satışta olacaktır.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Logitech Pro X Superlight inceleme: Tüy gibi hafif bir mouse