Borderlands 3 satışları beklentileri aştı

Borderlands 3

Epic Games tarafından yapılan açıklama, 2019 yılında çıkan Borderlands 3’ün satışlarının en iyimser beklentileri bile aştığını gösteriyor.

Gearbox tarafından geliştirilen popüler oyun serisi Borderlands’in üçüncü oyunu, 2019 yılında oyun severlerle buluştu. İlk olarak PC, PlayStation 4 ve Xbox One’a yönelik olarak yayınlanan oyun, bir sonraki sene yeni nesil konsollara da geldi. Oyun, Elden Ring ya da Hogwarts Legacy gibi sansasyonel bir çıkış yapmadı belki ama Epic Games tarafından paylaşılan yeni bilgiler, Borderlands 3’ün aslında satış rakamlarıyla Gearbox’ın beklentilerini fazlasıyla karşıladığını, hatta bu beklentilerin epey üstüne çıktığını gösteriyor.

Epic Games Store’un genel müdürü olan Steve Allison, bu hafta PC Gamer’a verdiği röportajda, Borderlands 3’ün yakaladığı başarıya değindi. 2019 yılında çıkan Borderlands oyununun büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Allison, oyunun hem stüdyonun hem de yayıncının tüm beklentilerini aştığını ifade etti.

borderlands 3 1

Borderlands serisinin üçüncü oyunu 2019 yılında çıkmış olsa da aslında oyun bugün bile güncelliğini koruyor. Çünkü Gearbox stüdyosu oyun çıktıktan sonra da pek çok içerik hazırladı ve güncellemeler aracılığıyla bu içerikleri oyun severlerle buluşturdu. Gearbox’ın oyunu çıktıktan sonra da yenilemeye ve geliştirmeye devam etmesi, son dönemde de oyunun yeni oyuncular çekmesini sağladı. Bu da satış rakamları üzerinde oldukça olumlu bir etki yarattı.

Hatırlarsanız Embracer Group, kısa süre önce Gearbox’ı 1.3 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla bünyesine kattı. Epic Games tarafından paylaşılan bu son bilgiler, Gearbox’ın bu kadar para etmesinde Borderlands serisinin de önemli bir payı olabileceğini gösteriyor. Çünkü Borderlands 3’ün yakaladığı başarı, serinin potansiyeline dair önemli bir gösterge.

Meta, Twitter’a alternatif hazırlıyor