Razer Deathadder V3 Pro oyuncu mouse’u: Sadece 63 gram!

f ewef we

#İŞBİRLİĞİ

Oyunculara yönelik hazırladığı özel ürünlerle adından söz ettiren Razer, yine ilgi çekici bir ürünle karşımızda. Bu kez size Razer Deathadder V3 Pro oyuncu mouse’undan söz edeceğiz. Ürün, hem çok hafif hem de ergonomik yapısı sayesinde adeta oyunlarda en hızlı hamleleri gerçekleştirebilmenize imkânlar sunuyor. İşte detaylar.

Razer Deathadder V3 Pro, ufak boyutlara sahip, önceki nesle kıyasla çok daha hafif bir oyuncu mouse’u. Firmanın belirttiğine göre ürün, önceki nesildeki mouse’a kıyasla %25 daha hafif. Bunun gerçekleşebilmesi için pek çok profesyonel oyuncuyla hareket eden firma, sonuçta ortaya 63 gram ağırlığında bir canavar çıkarmayı başardı!

Özellikle rekabetçi online oyunlarda elinizi güçlendireceğini düşündüğümüz ürün, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Sağ ele uygun olarak tasarlanan, ama tasarım hatları itibarıyla sadeliği ve ergonomiyi simgeleyen ürün, kablosuz bir ürün. Tabii istenirse kutuda beraberinde gelen Type-C kablosu aracılığıyla da kullanılabiliyor.

Razer Deathadder V3 Pro, firmanın geliştirdiği HyperSpeed Wireless kablosuz bağlantı teknolojisi yardımıyla saniyeler içinde PC’nizle bağlantı kuruyor.

Razer, bu mouse’unda Focus Pro 30K Optical Sensor kullanıyor. Switch’ler olarak da 3. jenerasyon optik mouse switch’lerinden yardım alınıyor. Yine firmanın belirttiğine göre bu switch’ler, 90 milyon tıklamaya kadar dayanıklı. Yani hem oldukça seri cevaplar verebilen hem de yıllarca kullanılabilen bir mekânizmadan söz ediliyor.

Maksimum olarak 30000 DPI değeri sunan ürün, tabii ki bu değeri hem mouse üzerinden hem de Razer’ın yazılımı üzerinden ayarlayabilmenize imkân sunuyor. Hem tuşlarda özelleştirmeler hem de diğer ayarlara göz atmak için Razer Synapse yazılımını kurmanızda yarar var. Burada hazırlayacağınız özelleştirmeleri daha sonra mouse’un dahili hafızasına da 1 profil olarak kaydedebilir, böylece farklı PC’de de size özel ayarları kullanmayı sürdürebilirsiniz.

Razer Deathadder V3 Pro oyuncu mouse'u: Sadece 63 gram!

Deneyimlerimiz itibarıyla, mouse’un tasarım hatlarından memnun kaldık. Sağ ele uygun olarak hazırlanan detaylar, ürünü avucunuzda sıkı sıkıya kavramanıza imkân sunuyor. Bu, oyunlarda “ayaklarınızın yere sağlam basması” anlamına da geliyor aynı zamanda.

Öte yandan, sol ve sağ klikler gayet büyük tasarlanmış. Her tıkladığınızda hamlelerin ne kadar hızlı olduğunu fark etmeniz uzun sürmeyecektir, bu da ayrı bir haz oluşturuyor. Tabii tekerlek ve baş parmağınızla kontrol edebileceğiniz fonksiyon tuşları sayesinde de kontrol kapsamını genişletmiş oluyorsunuz.

Son dönemde online tarafta Call of Duty Modern Warfare 2 ile fazlasıyla vakit geçiriyorum. Bazen öyle anlar geliyor ki, mouse ile adeta dans ediyorum, mevcut zemin sanki yeterli gelmiyor, dahasına ihtiyaç duyuyor gibi hissediyorum. CoD, oldukça hızlı oynanan bir oyun ve tüm bu karmaşada açıkçası “kablolu mouse” faktörü bazen elinizi ayağınıza dolayabiliyor. Razer Deathadder V3 Pro ise, kablosuz bir çözüm ve kablosuz konforun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha fark etmenizi sağlıyor.

Tabii “kablosuz” denilince, “Acaba hemen şarjı biter ve beni oyunun ortasında zor durumda bırakır mı?” şüpheleri de oluşabiliyor…

Razer ise, bu tarafta da fazlasıyla iddialı. Öyle ki, mouse’un tek şarj ile 90 saate varan kablosuz oyun keyfi sunabileceğini belirtiyor. Tabii burada tercih edilen ayarlar ve oyun deneyimlerine göre pil ömründe farklılıkların yaşanabileceğini ekleyelim.

Sona doğru gelirken, ürünün beraberinde gelen dongle’ının, yani Razer HyperSpeed Wireless teknolojisinin birden fazla cihaza destek sunduğunu da söylemeliyiz. Örneğin, aynı anda destekli hem mouse hem de klavyeyi eşleştirebilirsiniz. Detaylar için buraya göz atmanızda yarar var.

Razer Deathadder V3 Pro, resmi websitesi üzerinde, 150 dolarlık satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!