Razer Barracuda Pro oyuncu kulaklığı: Hem evde hem dışarıda!

gtr gdf g

#İŞBİRLİĞİ

Razer Barracuda Pro oyuncu kulaklığıyla karşınızdayız. Ürün, aslında hibrit bir kulaklık olarak da gösterilebilir. Özel yapısı sayesinde hem evde oyun oynarken hem de dışarda, hareket halindeyken kullanabileceğiniz bir kulaklık bu. Şimdi detaylara birlikte bakalım.

Başta söylemekte yarar var ki Razer Barracuda Pro, üst seviye bir oyuncu kulaklığı. Odağında “oyuncu” var, ama öte yandan oyun harici kullanımlarda da tercih edebileceğiniz bir ürün. Çünkü hem tasarımı hem de bünyesinde barındırdığı teknolojilerle buna imkân sunuyor ve bu bağlamda nadir kulaklıklardan bir tanesi olduğunu söylememiz gerekiyor. Beraberinde gelen taşıma çantasının da şık ve darbelere karşı gayet dayanıklı göründüğünü ekleyelim.

Razer Barracuda Pro, 340 gram ağırlıkta, kulaklarınızı rahatlıkla kaplayabilecek ve kafa bandını rahatlıkla ayarlayabileceğiniz bir kulaklık. İç iskelet kısmında kullanılan metal malzeme, ürünün kolay kolay hasar görmeyeceğinin bir kanıtı. Kullanılan deri benzeri pedler, oldukça yumuşak ve uzun süreli kullanımlarda da rahatsızlık uyandırmıyor. Peki bu pedler, özellikle sıcak havada kullanımda terleme yapar mı derseniz, evet, yapabileceğini söyleyebiliriz.

Razer Barracuda Pro, Bluetooth 5.2 ve 2.4GHz bağlantı özelliklerine sahip.

Böylece ürünü aynı anda iki farklı cihaza bağlayarak kullanım elde edebilirsiniz. Örneğin, bir yandan PC’nizde oyun oynarken öte yandan telefonunuzla bağlantılı kullanabilirsiniz.

Böylece oyun esnasında telefonunuza bir arama gelirse, otomatikman ses önceliği telefona geçecektir ve böylece telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Görüşmeyi sonlandırdıktan sonra da otomatikman PC bağlantısına geçiş yapılıyor ve böylece oyun keyfinize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Şöyle düşünün. Çoğu oyuncu kulaklığı, gücünü de simgeler şekilde abartılı tasarım hatlarına sahiptir. Dahili ya da çıkarılabilir mikrofonları vardır. Haliyle bu tip kulaklıkları dış mekânlarda kolay kolay kullanamazsınız. Razer Barracuda Pro ise, dış mekânlarda da kullanılabilir yapıda. Dahili mikrofonu dış mekânda kullanıma engel bir yapıda değil ve zaten görünmüyor da.

Böylece yolda yürürken ya da toplu taşımada seyahat ediyorken, müzik dinleyebilir, bir şeyler izleyebilir ya da ilk fırsatta mobil oyunlar oynayabilirsiniz. Kulaklığın ses ve görüntü senkronu tarafında başarılı olduğunu ve fark edilir düzeyde gecikmelere yol açmadığını da belirtelim.

Tabii burada bahsedilmesi gereken bir konu da hibrit ANC, yani aktif gürültü engelleme teknolojisine yer veriliyor olması. Bu özellik, dış mekân deneyimlerinde gerçekten çok işinize yarayacaktır. Dış sesleri önemli ölçüde ortadan kaldırıyor ve tüketmek istediğiniz içeriğe odaklanabiliyorsunuz.

PC kullanımı tarafına geçiş yaptığımızda da Razer’ın ücretsiz uygulaması üzerinden ANC modunu açabiliyor, kapatabiliyor ya da etraftaki sesleri de duyabilmek adına şeffaf moda geçiş yapabiliyoruz, yapabiliyorsunuz.

Razer Barracuda Pro oyuncu kulaklığı: Hem evde hem dışarıda!

Üründe Razer’ın 50mm TriForce Bio-Cellulose sürücüleri bulunuyor.

20 Hz – 20 kHz frekans aralığı sunan kulaklıklar, özellikle THX Spatial Audio ses teknolojisiyle de ön plana çıkıyor. Bu sayede özellikle rekabetçi online oyunlarda, seslerin ne taraftan ve ne kadar mesafeden geldiğini algılayabiliyor, ona göre önlemler alabiliyorsunuz. Farklı seviyelerde ve farklı türdeki seslerin birbirleriyle karışmadan, net olarak etrafınızı sardığını düşünün. Tabii THX teknolojisine destek sunan oyunlarda bu deneyimleri çok daha etkileyici şekilde yaşayabilirsiniz.

Bir korku hayranı olarak şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki oyun, ortam seslerini, ambiyans detaylarını net yansıtabiliyor, sizi adeta içine çekiyor. Bunu izlediğiniz dizi ve filmlerde de fark edeceğinizi düşünüyoruz.

Razer Barracuda Pro, müzik dinlerken de kaliteli detaylar sunuyor. Tabii ki müzik odaklı olarak hazırlanan üst seviye kulaklıklarda sunulan performansları burada beklemek pek doğru olmaz. Yine de, birden fazla amaç göz önünde bulundurularak hazırlanan bir kablosuz kulaklık için iyi detaylar var. Bass’lar, vokaller ve tiz’ler genel olarak yeterli düzeyde. Zaten Razer uygulaması üzerinden ses profillerinde de düzenlemeler yapabiliyor, değişik seviyeler belirleyebiliyorsunuz.

Razer, bu kulaklığın PC, Android, iOS ve PlayStation tarafında sorunsuz kullanılabileceğini bildiriyor. Biz, deneyimlerimizi Windows PC ve Android akıllı telefon tarafında gerçekleştirdik, hem sabit hem de hareket halindeyken elde ettiğimiz deneyimlerden memnun kaldık.

Razer Barracuda Pro oyuncu kulaklığı: Hem evde hem dışarıda!

Peki bu tarz bir kulaklıkta “keşke daha iyi olsaydı” dediğimiz bir özellik yok mu? Tabii ki var; dahili mikrofon.

Mikrofon, gerek oyun esnasında, gerekse yayıncılıkta, gerekse de bir online toplantıda kullanabileceğiniz önemli araçlardan bir tanesi. Razer da gürültü engelleme teknolojisi ve görünmez – gömülü yapısı sayesinde kullanımı kolay bir mikrofon sunuyor aslında. Ses kalitesi de fena değil, ama böyle bir üründe daha iyisini beklerdik doğrusu. Zira bazen cümlelerin başlangıç ve sonlarında seste ufak tefek kesilmeler, seviye düşüşleri yaşanabiliyor. Sanki bir kelimeyi tam söyleyemiyor da yutuyormuşuz gibi.

Son olarak biraz da şarj detayından söz edelim. Öyle ya, şarj edilebilir ve kablosuz olarak çalışan bir kulaklık bu. Razer, ürünün tek şarj ile 40 saate kadar deneyim sunabileceğini belirtiyor.

Bizim deneyimlerimizde ise, tek şarj ile yaklaşık 36 saatlik kullanım elde edebildik. Bu süreçte ses seviyesinin %70 civarında olduğunu, dış mekân kullanımlarında da (Günde yaklaşık 1 saat) aktif gürültü engelleme özelliğinin açık olduğunu belirtelim. Kısacası tek şarj ile günlerce kullanım mümkün olacaktır.

Tabii hem pil ömrü hem de ağırlık gibi faktörleri göz önüne alırsak, üründe RGB gibi bir sisteme yer verilmemiş olması normal. Bu detayı da es geçmeyelim.

Razer Barracuda Pro, firmanın resmi websitesinde, 250 dolar fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei FreeBuds 5i: Herkes için yüksek ses kalitesi!