Razer BlackShark V2 Pro: Kablosuz ve performanslı bir oyuncu kulaklığı

b g hngfhn

#İŞBİRLİĞİ

Günümüzde rekabetçi online oyunların büyük bir pazar halini aldığını söylemek mümkün. Hem oyun geliştiricileri hem de oyuncular tarafında. PUBG’den tutun da Call of Duty’ye, Fortnite’a kadar pek çok rekabetçi oyun var pek çokları bu oyunlarla gecesini gündüze katıyor desek yeridir. Yine de, rekabet etmek için mutlaka profesyonel bir oyuncu olmanız gerekmiyor. Arkadaş grubunuzla ya da dünyanın farklı noktalarından karşılaştığınız oyuncularla da rekabete girebilir, zafer için heyecanlı mücadeleler verebilirsiniz. Tercihiniz ne olursa olsun, eğer bir “rekabet” amacı taşıyor ve tabii ki görsel kalitenin yanında işitsel detaylara önem veriyorsanız, güçlü bir ses sistemi, güçlü bir kulaklık da şarttır. Bu yazımızda ise Razer BlackShark V2 Pro oyuncu kulaklığından söz edeceğiz. Bakalım bize ne gibi detaylar sunuyor.

Razer BlackShark V2 Pro, ilk etapta gücünü yansıtır tasarım detaylarına sahip. Sonrasında, sesleri berrak bir şekilde sunarken etraftaki gürültü faktörünü en aza indirgeyerek tamamen oyuna odaklı hareket etmenize yardımcı olabiliyor. Çoğu kez oyun deneyimlerimizin saatlerce sürdüğünü göz önüne alırsak, haliyle “konfor” faktörü de önemlidir. Razer, bu noktada da oyuncuları unutmuyor.

Razer BlackShark V2 Pro: Kablosuz ve performanslı bir oyuncu kulaklığı

Razer BlackShark V2 Pro, 320 gram ağırlıkta, hafif diyebileceğimiz bir oyuncu kulaklığı

Kulaklarınızı tamamen sarabilen, kaliteli tasarım malzemesiyle uzun ömürlü kullanımı mümkün kılan bir kulaklık. En güzel taraflarından bir tanesi de kablosuz bağlantı sunuyor olması. Kablolardan kurtularak bir nevi özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Cihazı ister Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojisiyle, isterseniz de kablosuz 2.4GHz bağlantı üzerinden kullanabilirsiniz. Böylece oyun aralarında mutfağa giderken ya da kapı çaldığında bakmak için ayağa kalktığınızda da kulaklığı çıkarmanız gerekmiyor. Bu basit gibi görünse de gerçekten kullanışlı ve keyifli bir detay.

Razer BlackShark V2 Pro, beyaz renkte. İsterseniz siyah rengi de tercih edebilirsiniz. Beyaz, açıkçası siyaha kıyasla daha ferah ve ayrıcalık yaratan bir hava sunuyor. Tabii beyaz rengin kullanımında biraz daha dikkatli olmalısınız. Zira kolaylıkla kirlenebilir.

Razer BlackShark V2 Pro’nun kafa bandı gayet rahat. Cihazın boyutlarını kafa ve kulak yapınıza göre ayarlayabiliyorsunuz. Kulak yastıkları da gayet yumuşak ve kulak şeklinize göre şekil alarak sizi rahat ettiriyor. Genellikle terletmediğini söyleyebiliriz, ama tabii sıcak havalarda saatlerce kullanım sonrasında terleme faktörü kaçınılmaz oluyor.

Kulaklığın üzerinde ses seviyesini değiştirmek, mikrofonu açıp kapatmak ve ses profilini değiştirmek için fiziksel tuşlar yer alıyor. Tabii bu bir Bluetooth özellikli kulaklık. Yani isterseniz akıllı telefonunuza da bağlayabilir ve dış mekânlarda kullanabilirsiniz. Ürünün mikrofonu çıkarılıp takılabilir yapıda. Bu da dış mekân kullanımlarında elinizi rahatlatacak bir diğer unsur.

Mikrofon demişken, bu kulaklıkta 100 Hz – 10 kHz frekans aralığı sunuluyor. Hassasiyet düzeyi ise -42 ± 3 dBV / PA, 1 kHz. Dolayısıyla ister oyun oynarken, isterseniz de internet üzerinden arkadaşlarınızla yapacağınız sohbetlerde sorun yaşamıyorsunuz. Ürün, gelişmiş pasif gürültü engelleme özelliğine sahip. Böylece dış sesler olabildiğince “dışarıda kalıyor” diyebiliriz. Duyduğunuz sesler, gayet tok ve sanki tam da kulağınızın dibindeymiş hissini verebiliyor.

Razer BlackShark V2 Pro: Kablosuz ve performanslı bir oyuncu kulaklığı

Razer BlackShark V2 Pro, 50mm Razer TriForce Titanium sürücülerle geliyor

Ek olarak, dijital THX Spatial Audio teknolojisi de sunuluyor. Bu sayede yalnızca oyun oynarken değil, aynı zamanda film izleme ve müzik dinleme gibi deneyimlerinizde de gelişmiş detaylar duyabiliyorsunuz. Ses ne taraftan, ne kadar uzaklıkta geliyor, tahmin yürütebiliyorsunuz. Müzik dinlerken enstrümanların birbirinden bağımsız ve anlaşılır detaylar sunabilmesi, anlaşılabilir vokallerin olması da tatmin edici diğer detaylar.

Ürünün birden fazla farklı ses profiline sahip olduğundan söz etmiştik. Böylece o anki deneyimlerinize göre en iyi çözümü devreye alabiliyor ve en iyi deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Bunun için güncel Razer Synapse yazılımını kurmanızda yarar var.

Cihazımız, beraberinde gelen kabloyla şarj oluyor ve tek şarj ile yaklaşık 70 saatlik deneyim sunabiliyor. Bu gerçekten etkileyici bir detay. Aceleniz mi var? Öyleyse kulaklığı 15 dakika şarj ederek yaklaşık 6 saatlik deneyim elde edebilirsiniz. Öte yandan, tabii ki kullanım profillerinize göre pil süresinde farklılıkların yaşanması muhtemel.

Ürün, ülkemizde 3.989 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Realme C55 inceleme: 256GB belleği ve 64MP ana kamerasıyla yaz arkadaşınız!