Huawei FreeBuds 5i: Herkes için yüksek ses kalitesi!

jyt ty uytyt

#İŞBİRLİĞİ

Huawei FreeBuds 5i kulaklık, geçtiğimiz yaz aylarında ilk kez görücüye çıkmıştı. Ürün, bir önceki nesle kıyasla daha ufak ve hafif tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Öte yandan kablosuz yüksek çözünürlüklü ses sertifikası ve IP54 su sıçramaları ve toza karşı dayanıklılık sertifikası da var. Tabii dahası da var. Şimdi detaylara birlikte göz atalım.

Huawei FreeBuds 5i, üç farklı renkle teknoloji severlere sunuluyor: Siyah, beyaz ve mavi. Özellikle mavi rengin çok güzel göründüğünü ve fark yarattığını söylemek mümkün.

Tasarım detaylarına göz attığımızda, taşıma ve şarj kutusunun parlak yüzeye ve oldukça yumuşak hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Sanki bir dereden ya da denizden aldığınız taş gibi. Hem avuçta tutuşu kolay hem de cepte kolaylıkla taşınabiliyor.

Taşıma ve şarj kutusu, 33,9 gram ağırlıkta. Kulaklıkların her biri de 4,9 gram ağırlıkta. Az evvel de belirttiğimiz gibi önceki nesle kıyasla daha hafif bir deneyim söz konusu. Zaten Huawei de bu ürünün önceki nesle kıyasla %11 daha hafif olduğunu ifade ediyor.

Ürün, diğer pek çok Huawei kulaklıkla benzer tasarım detaylarına sahip. Bu aslında güzel bir şey. Örneğin, sağ yan tarafta fiziksel bir tuş var. Bu tuşa bir süre basılı tutarak Bluetooth eşleştirme modunu aktifleştirebilirsiniz. Ürünün ön kısmında, Huawei logosunun hemen altında led bildirim ışığı var. Bu ışık aracılığıyla da eşleştirme modu aktif mi ve şarj seviyesi ne durumda, görebilirsiniz.

Kulaklıklar, yataklarından kolaylıkla çıkarılabiliyor. Peki kutunun kapağı açıkken kulaklıklar düşer mi derseniz, hayır diyebiliriz. Zira manyetik bir yapı var ve kapak açık olsa bile kulaklıklar neredeyse yerlerinden hiç kıpırdamıyor.

Şimdi gelelim Huawei FreeBuds 5i’nin tasarım detaylarına…

Kulaklıklar kısa saplara ve silikon başlıklı uclara sahip. Kısa saplar, kulakta daha güzel görüntü oluşturuyor, şahsi fikrimi belirtmem gerekirse. Ayrıca silikon başlıklar da hem kulaklıkların kulaklarda daha sağlam tutunabilmesi hem de dışarıya ses sızıntısının önemli ölçüde önüne geçerek en iyi işitsel deneyimlerin sunulabilmesi için önemli.

Ürünün kutusunda, küçük, orta ve büyük olmak üzere toplamda 3 çift silikon başlık bulunduğunu belirtelim. Kulak yapınıza en uygun olanı seçip kullanabilirsiniz. Hareket halindeyken dahi kulakta bir rahatsızlık uyandırmadığını, “Acaba düşer mi?” diye düşündürtmediğini söyleyebilirim. Bu da ürünü spor yaparken de keyifle kullanabilirsiniz demek.

Tabii spor demişken, kulaklıkların IP54 suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu hatırlatalım. Böylece spor esnasında terlerken kulaklıklarınız zarar görmeyecek. Ek olarak, hafif yağmurlu havalarda da kullanabilirsiniz.

FreeBuds 5i, Bluetooth 5.2 kablosuz bağlantı teknolojisine sahip

Destekli cihazınızla saniyeler içinde bağlantı kurabilirsiniz. Hatta ürün, aynı anda iki cihaza bağlanabilme özelliğine de sahip. Böylece anlık ihtiyaçlarınıza göre cihazlar arasında geçişler yapabilirsiniz. Örneğin, PC’nize bir şeyler dinliyorsunuz ve telefonunuza bir arama geldi diyelim. PC’deki deneyiminize kısa süre ara verip telefona geçiş yaparak gelen aramayı kulaklıklarınızla cevaplandırabilirsiniz.Bu deneyimleri sorunsuz yaşayabilmek için EMUI10 ya da daha güncel mobil sistem sürümüne sahip bir akıllı cihazınız olmalı.

Biraz da kontrol mekanizmasından bahsedelim isterseniz. FreeBuds 5i kulaklıklar, dokunmatik mekanizmaya sahip. Saplara 2 kez dokunarak şarkı durdurup başlatabilir, gelen aramaları cevaplayabilirsiniz örneğin. Ya da yukarı ve aşağıya doğru kaydırarak ses seviyesini değiştirebilirsiniz. Tek parmakla bir süre basılı tuttuğunuzda ise, transparan mod ile aktif gürültü engelleme modu arasında geçiş yapabilirsiniz. Peki kontrollerde özelleştirme imkânımız var mı derseniz, evet, var.

Cihazı en verimli şekilde kullanabilmek ve imkânlar dahilinde özelleştirmeler yapabilmek için telefonunuza Huawei’nin AI Life uygulamasını kurmalısınız. Tabii kurulumun ardından güncellemeleri kontrol etmeli ve en güncel sürümün yüklü olduğundan da emin olmalısınız.
Bu uygulama aracılığıyla ses tercihlerinizde düzenlemeler yapabilir, uç uyum testi gerçekleştirebilir, kontrol önceliklerinizi belirleyebilir ve daha birçok detaya erişebilirsiniz.

Aktif gürültü engelleme modu, cihazın en önemli özelliklerinden bir tanesi. Hatta uygulama üzerinden bu başlığa adım attığınızda, farklı ortam ve gürültü seviyeleri için 3 farklı gürültü engelleme seçeneği olduğunu göreceksiniz. Burada, sizin için ideal olanı işaretleyebilirsiniz.
Ben açıkçası “Süper” seçeneğini işaretleyerek kullandım. Çünkü dış mekânlarda, özellikle de trafiğin yoğun olduğu noktalarda bu seçenek çok işe yarıyor. Gerek aramalarda, gerekse de bir şeyler dinlerken dış detayları neredeyse hiç duymuyorsunuz. Tabii deneyim esnasında bir nebze de olsa dışarıyla bağlantılı kalmak için dış farkındalık moduna geçiş yapabilirsiniz.

Huawei FreeBuds 5i: Herkes için yüksek ses kalitesi!

Huawei FreeBuds 5i, 10mm sürücülere sahip. Buna ek olarak, Hi-Res Audio Wireless, yani yüksek çözünürlüklü kablosuz ses sertifikasına da sahip

Böylece yüksek ses kayıt kalitesi bulunan müzik dosyalarını daha ayrıntılı detaylarla dinleyebilirsiniz. Hatta daha önce hiç duymadığınız detaylar olabilir ve bu detayları bu kulaklık aracılığıyla fark edebilirsiniz. Yani analog seviyesine biraz daha yaklaşmak gibi. Tabii bunun için bağlantılı cihazınız da destek veriyor olmalı.

Bu kulaklıklarla farklı türlerde müzikleri keyifle dinleyebilir, dizi ve filmler izleyebilirsiniz. Oyun tarafında da düşük gecikme özelliği sayesinde ses ve görüntü senkronu konusunda bir sorun yaşamıyorsunuz.

İsterseniz şimdi de arama başlığına eğilelim. Günümüzde, örneğin ofisteyken ya da bir toplu taşıma aracındayken gelen aramalarda, kulaklıklarla daha kolay kullanım ve hareket özgürlüğü elde edebiliyoruz.

FreeBuds 5i, ofis ve ev kullanımlarında beğenimizi kazandı. Bu tip ortamlarda, eğer gürültü yoksa ANC özelliğini açmanıza gerek yok. Hem sizin sesiniz hem de karşı tarafın sesi gayet net. Herhangi bir kopma, gecikme ya da seste bozulma yaşanmıyor.

Dış mekân kullanımlarında ise, genellikle ANC modunun açık olması sizin için daha iyi olacaktır. Bu mod sayesinde dış sesler olabildiğince filtreleniyor ve daha anlaşılır telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Genellikle sorunsuz deneyimler elde ettik, ama nadir de olsa sesin derinden geldiği anlar da oldu.

Huawei FreeBuds 5i gerçek kablosuz kulaklık, pil tarafında da tatmin edici detaylara sahip

Her bir kulaklık, 55mAh pile sahip. Taşıma ve şarj kutusunda da 410mAh pil var.
Kulaklıklar, tek şarj ile ANC kapalıyken 7.5 saate kadar, ANC açıkken de 6 saate kadar müzik deneyimi sunabiliyor.

Taşıma ve şarj kutusundaki şarj imkânını da eklediğimizde, ANC kapalıyken toplamda 28 saate varan deneyim mümkün oluyor.

Bu arada, olur ya, bazen işten ya da ofisten acilen çıkmamız gerekir, pek vaktimiz yoktur. Bu gibi durumlarda, telefon ve kulaklık gibi cihazlarımızın hızlı şarj özellikleri hayat kurtarıcıdır. FreeBuds 5i’yi yalnızca 15 dakika şarj ederek yaklaşık 4 saatlik ekstra müzik deneyimi elde edebilirsiniz. Bu da çoğu kez sizin için yeterli olacaktır. Kulaklıkları tamamen şarj etmek için harcamanız gereken süre ise, yaklaşık 1 saat.

Toparlamak gerekirse Huawei FreeBuds 5i, minimal yapıda ve konforlu bir kullanım imkânı sunuyor. ANC özelliğinin olması, kablosuz yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına sahip olması ve pil tarafında yapılan geliştirmeler, gün içinde fazlasıyla işinize yarayacak detaylar.

Eğer Huawei FreeBuds Pro 2 gibi amiral gemisi bir kulaklık değil de daha uygun, ama yine de iddialı bir model arıyorsanız, Huawei FreeBuds 5i’yi göz önünde bulundurabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Detaylı bilgii için buraya tıklayınız

Infinix Note 12 G96 inceleme: 13GB’a varan RAM kapasitesi!