Razer Kaira Pro Hyperspeed oyuncu kulaklığı ile heyecanı hissedin!

f fqwg

#İŞBİRLİĞİ

Razer Kaira Pro Hyperspeed kablosuz oyuncu kulaklığı yazısıyla karşınızdayız. Ürün hem güzel bir tasarıma hem de ilgi çekici özelliklere sahip. Her şeyden önce bu kulaklık, PlayStation lisansına sahip bir ürün. Gerek rengi, gerekse de motifleriyle PlayStation 5 konsolunun tasarımına uygun, “tamamlayıcı” nitelikle bir cihaz olduğunu da söylemek mümkün.

Razer Kaira Pro Hyperspeed, kablosuz bir oyuncu kulaklığı. Bunun güzel tarafı, oyunun heyecanını yaşarken kablolarla uğraşmak zorunda kalmamanız. Bu ciddi bir hareket özgürlüğü sağlıyor aslında. Ürünü ister Bluetooth üzerinden bağlayın, isterseniz de beraberinde gelen Type-C 2.4GHz dongle ile kullanın. Tabii bu kulaklığın akıllı mobil cihazlar ve PC’nizle de uyumlu çalıştığını söylemekte yarar var.

Kulaklığımız yalnızca 365 gram ağırlıkta. Oldukça büyük ve yumuşak kulaklık yastıklarına sahip. Böylece kulaklarınızı tamamen kaplıyor ve rahatsızlık uyandırmadan saatlerce kullanabilmenize imkân sunuyor. Gerek kafa bandı, gerekse de yanlardan ölçüyü ayarlamanıza yardımcı sistem sayesinde konforlu oyum deneyimleri mümkün oluyor.

Kulaklıklarımızın üzerinde kontrol panelleri yer alıyor ve böylece ihtiyaçlarınıza göre seçimler yapabiliyorsunuz.

Razer logoları da dikkat çeken bir diğer detay. Burada RGB aydınlatma detayının da sunulması güzel düşünülmüş. Böylece isterseniz renkli geçişler eşliğinde kullanabilir, isterseniz de daha uzun bir pil ömrü için aydınlatma sistemini kapatabilirsiniz.

Razer Kaira Pro Hyperspeed oyuncu kulaklığı ile heyecanı hissedin!

Razer Kaira Pro Hyperspeed’in ses kalitesi nasıl?

Razer Kaira Pro Hyperspeed kulaklık, 50mm, yani oldukça büyük sürücülere sahip. 20 Hz – 20 kHz frekans aralığı sunan ürün, gücünü tam anlamıyla TriForce Titanium sürücü teknolojisinden alıyor. Kulaklığın yumuşak dokusu sayesinde kulaklar tamamen kapandığı için işitsel detayları da kaçırmamış oluyorsunuz.

Deneyimlerimiz itibarıyla, özellikle online rekabetçi oyunlarda kulaklığın performansından memnun kaldığımızı söylememiz gerekiyor. Hele de Counter-Strike ve PUBG gibi oyunlarda, en ufak ayak sesinin bile önemli olduğunu göz önünde bulundurursak…

Tabii kulaklıklarda, işitsel detayların hangi yönden ve ne kadar mesafeden geldiğini tahmin edebilmemize yardımcı katmanlı sistemler önemlidir. Ne güzel ki Kaira Pro Hyperspeed de işitsel detayları birbirine karıştırmadan, ayrı ayrı ve berrak bir şekilde sunabiliyor.

Hani “Ses ve müzik bir anda etrafınızı tamamen sarıyor.” derler ya, işte o hissi bu kulaklıkla yaşayabilirsiniz. Üstelik yalnızca oyun oynarken değil, aynı zamanda bir şeyler izliyorken ya da bir şeyler dinliyorken de.

Bir de haptics var tabii. Yani kulaklığımız ses sinyallerini gerçek zamanlı olarak titreşimlere çevirebiliyor ve bu da o an oynadığınız oyunun tüm heyecanını adeta sanaldan gerçek dünyaya aktarmak için çabalıyor. Örneğin oyunda bir patlama olduğunda, o sesin titreşimsel detaylarını hissedebiliyorsunuz.

Razer Kaira Pro Hyperspeed oyuncu kulaklığı ile heyecanı hissedin!

Peki ya mikrofon kalitesi nasıl?

Üründe hibrit bir mikrofon bulunuyor ve kullanmak istemediğiniz zaman çıkarabiliyorsunuz. Bu sayede kulaklık, dış mekânlarda da kullanıma uygun bir yapıya bürünüyor.
Mikrofonun ses kalitesi genel olarak başarılı. Tabii ki çok yüksek bir beklenti içinde olmamalısınız ama online karşılaşmalarda takım arkadaşlarınızla rahatlıkla iletişim kurmanıza yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Ve evet, heyecanlı oyunlarda mouse klikleriniz ve klavye tuşlarına basış sesleriniz arka planda duyulabiliyor.

Gelelim pil ömrüne

Ürünümüz, tek şarj ile titreşim modu ve RGB aydınlatma sistemi kapalıyken 30 saate varan deneyimler sunabiliyor. Bu iki özelliği aktif kullandığınızda ise, tek şarj ile 10 saati geride bırakabilirsiniz. Bu da aslında gündelik oyun deneyimleriniz için gayet yeterli diyebiliriz.

Bu ürün, hangi cihazlarla uyumlu çalışıyor?

PlayStation 5, PlayStation 4, PC, Mac, akıllı telefonlar, akıllı tabletler ve taşınabilir oyun cihazlarıyla kullanabilirsiniz. Tabii bunun için Bluetooth bağlantı özelliği aktif olmalı ya da ürünle gelen Type-C dongle’ı takabilmek için cihazlarınızda Type-C bağlantı noktası olmalı.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi