Razer Barracuda X: İster evde, ister işte, ister oyunda, ister sokakta

h6uyh5

#İŞBİRLİĞİ

Razer, genellikle oyunculara yönelik olarak hazırladığı premium ürünlerle adından söz ettiren bir firma. Bu yazımızda ise size yeni kulaklıklarından Razer Barracuda X’ten söz edeceğiz. Bakalım bu kulaklığın ne gibi yetenekleri var ve bizlere neler sunabiliyor

Ofise test için bir kulaklık geldiğinde, her şeyden önce göz önünde bulundurduğumuz birkaç detay oluyor. Bunların başında, konforlu kullanım geliyor. Öyle ya, ne kadar iyi teknik detaylar olursa olsun, konforlu kullanım yok ise gerisi önemsizdir. Bir diğer detay ise, şık tasarımdır. Zira kulaklıkların büyük bir bölümünü dış mekânlarda da kullanıyoruz ve bu tarzımızı güzel yansıtabilmemiz için önemli. Ve tabii ki ses kalitesi…

Razer Barracuda X: Aslında pek çok farklı platform için “Hepsi bir arada çözüm” tanımlaması da yapabiliriz

Razer Barracuda X kulaklığınızı PC’nizde, PlayStation oyun konsolunuzda, Nintendo Switch oyun konsolunuzda, Xbox oyun konsolunuzda (Kablolu olarak) ve Android akıllı cihazlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Takılıp çıkarılabilir mikrofonu sayesinde de ihtiyacınıza göre seçimler yapabiliyorsunuz.

Bu arada, PlayStation tarafına ufak bir de parantez açalım. Bu kulaklık, PlayStation 5’in Tempest 3D AudioTech teknolojisine de destek veriyor. Sony’nin güncel konsolu PS5’te kullanılan ve seslerin oyuncuları 360 derece olarak sarması hedeflenen bu teknoloji, Razer’ın kulaklığının da yardımıyla sizi adeta oyunun içine atıyor ve en ufak seslerin bile hangi yönden geldiğini fark etmenizi sağlıyor.

Bu arada, PC’de, 64bit Windows 10’da 7.1 surround ses desteği de var.

Razer Barracuda X

Uzun süreli kullanıma uygun hafif yapı, konforlu kulaklık pedleri

Kulaklığımız oldukça şık bir tasarıma sahip ve 250 gram ağırlıkta. Ped’ler oldukça büyük yapıda ve bu sayede kulaklarınızı rahatlıkla sarıyor, bir ağrı oluşturmuyor. Bu tabii seslerin dışarıya olabildiğince az sızmasını da sağlıyor. Ped’lerdeki köpük maddeler oldukça yumuşak.

Ayrıca, kullanmadığınız esnada ped’ler yanlara doğru dönebiliyor ve böylece göğsünüzde de konumlandırabiliyorsunuz.

Kulaklığımız, beraberinde gelen 2.4GHz kablosuz Type-C bağlantı adaptörüyle kullanılabiliyor, ama aynı zamanda kutudan 1.5 metre uzunluğunda 3.5mm kablo çıktığını da belirtelim. Yani şarj derdi olmadan kullanmanız da mümkün. Seçim size kalmış.

Peki neden Bluetooth bağlantı tercih edilmemiş derseniz, ona kıyasla daha düşük gecikme süresi ve daha güçlü bağlantı için Razer HyperSpeed Wireless bağlantı teknolojisinin tercih edildiğini söyleyelim.

Yine kulaklığın üzerindeki tuşlara ve bağlantı noktalarına baktığımızda, mikrofonu takıp çıkarabilmemiz için bir nokta mevcut. Ses açıp kapatabilir, şarkı değiştirebilir ya da gelen telefon aramalarını cevaplayabilirsiniz. Kulaklık üzerindeki kontrol paneline kısa sürede alışmanız mümkün.

Tek basış ile şarkı çalabilir ya da gelen aramayı yanıtlayabilirsiniz.

İki basış ile şarkı atlayabilirsiniz.

Üç kez basarak da önceki şarkıya geçiş yapabilirsiniz.

Böylece cebinizden telefonunuzu çıkarmadan da pek çok işi halletmiş oluyorsunuz.

Razer Barracuda X

40mm sürücülerde Razer TriForce teknolojisi tercih ediliyor

Kulaklığı kullanmak için ekstra bir yazılıma ya da ayarlama yapmanıza gerek yok. Bu, kısa sürede kolay kullanım için güzel bir detay. Zaten pek çok kullanıcı da bu tip detaylara önem veriyor.

Ayrıca Razer’ın patentli ses teknolojisi, dinlediğiniz işitsel detayların sorunsuz, net bir şekilde kulaklarınızla buluşmasını hedefliyor. Bunu biraz daha açalım isterseniz.

Razer mühendislerinin hazırladığı bu çalışma, dinlediğiniz bir müzik ya da film dosyasındaki işitsel detayları düşük, orta ve yüksek frekanslar olarak ayrı ayrı kopyalıyor. Bu da vokaller, tiz’ler ve bass’ların birbirinden bağımsız ve her biri güçlü şekilde duyulmasını sağlıyor.

Deneyimlerimiz itibarıyla Razer Barracuda X’in gerçekten çok iyi işitsel detaylar sunduğunu söyleyebiliriz. Heavy metal türünden pop müziğe kadar oldukça geniş yelpazede müzikler dinleyebilir, filmleri sinema ses kalitesinde deneyimleyebilir ve tabii ki oyunlarda gelişmiş deneyimler yaşayabilirsiniz. Özellikle oyun tarafında en ufak işitsel detaylar bile hayatta kalmak için önemlidir. Hele de multiplayer oynuyorsanız. Razer, burada sizin için güçlü bir ortak.

Tabii mikrofondan da söz etmeden olmaz. Görüntülü görüşmeleriniz, telefon görüşmeleriniz ya da online oyunlarda takim içi sesli sohbetlerde başvurabileceğiniz mikrofon, genel olarak iyi performans sunuyor. Siz konuşurken etraftaki sesleri bastırarak temiz görüşmelere imkân sunuyor.

Üründe pasif gürültü engelleme özelliğinin de olduğunu belirtelim. Yine de, özellikle toplu taşımada kullanırken yüksek ses seviyelerini seçmemenizi öneririz. Bu, aynı zamanda kulak sağlığınız için de önemli bir detay.

Razer Barracuda X

Toparlamak gerekirse…

Razer Barracuda X, hem gündelik kullanımda, hem de oyun hayatınızda deneyimleyebileceğiniz hem şık hem de güçlü bir ürün. 2.4GHz kablosuz bağlantı adaptörünün tercih edilmesi, güçlü bağlantı adına önemli. Mikrofonun çıkarılıp takılabilir olması da ürünün dış mekânlarda kullanılabilirliği için güzel bir detay.

Ürün, 100 dolarlık satış fiyatı etiketine sahip.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Note 10 5G: 7nm üretilen Dimensity 700 ile geldi!