İkinci el otomobil fiyatları direnmeye devam ediyor

Ford elektrikli otomobil

Sıfır otomobilde gerçekleşmesi beklenen ÖTV indirimine rağmen ikinci el otomobil fiyatlarındaki direnç hala kırılabilmiş değil. Fiyatlar adeta düşmemek için direniyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

İkinci el otomobil fiyatları direnmeye devam ediyor. Şu sıralar sıfır otomobillerde ÖTV indirimi olacağına dair pek çok söylenti var. Hatta bazı siyasiler bunu seçim vaadi olarak dile getiriyorlar. Normal şartlarda bu ortamda düşmesi gereken ikinci el otomobillerin fiyatları ise ilginç bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Genel beklenti ÖTV indiriminden önce fiyatların az da olsa düşmesi yönündeydi. Lakin beklenen olmadı.

otomobil fiyatları düşecek mi 1

2. el otomobil fiyatları düşmek yerine arttı. Normalde yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte ikinci el oto fiyatlarında bir düşüş gerçekleşirdi. Fakat bu düşüş 2022’de gerçekleşmedi.

Cenevre Otomobil Fuarı

İkinci el otomobil fiyatları direnmeye devam ediyor

Sıfır olarak gelen otomobillerin de galeriler tarafından toplanarak liste fiyatının 30 – 40 bin TL üzerine satılması son kullanıcıların moralini bozmuş durumda. Hali hazırda herkes hayat pahalılığında şikayet ederken, bir de işin içerisinde bu tarz fırsatçıların girmesi fiyatları çok olumsuz etkiliyor.

otomobil fiyatları düşecek mi 3

Sonuç olarak kısa bir süre daha fiyatların düşmesini beklemek hata olur. Öte yanda otomobil alma gibi bir düşünceniz de varsa çok fazla ertelememenizi tavsiye ederiz. Zira gün geçtikçe otomobil fiyatları daha da artıyor. Fiyatlar düşecek beklentisine bel bağlamak şu sıralar çok da mantıklı görünmüyor. Elbette yine de tercih sizin.

Instagram web yenilenmiş tasarım ile karşınızda!