PlayStation 5 Türkiye pazarında ne zaman satışa sunulacak?

PlayStation 5 Türkiye

Oyuncuların merakla beklediği PlayStation 5 Türkiye pazarına dünya ile aynı anda giriş yapacak gibi görünüyor. İşte son PS5 sızıntıları!

Sony’nin geçtiğimiz ay duyurduğu yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, özellikleri ve çıkış oyunları ile büyük beğeni toplamıştı. Çıkış tarihi olarak 2020’ni son çeyreğini işaret eden Sony’nin, bugün üretim hattında ne kadar hızlı davrandığı ortaya çıktı. PlayStation 5 Türkiye pazarına görünüşe göre tüm dünya ile aynı anda giriş yapacak.

Gelen bilgilere göre, Sony tam 30 saniyede bir PlayStation 5 üretmeye başlamış. Sony’nin tesisinde yer alan 30 metrelik montaj hattında 32 adet Mitsubishi robotu yer alıyor. Bu robotlar sayesinde seri üretimde seviye atlayan Sony, tüm dünyaya aynı anda PS5’i sunmak istiyor.

Xbox Series X oyunları için tarih verildi!

PlayStation 4‘ün ilk çıktığında karaborsa olması ve taleplerin hızlı bir şekilde karşılanamamasından dolayı eleştirilen Sony, bu sefer işi şansa bırakmayacak. 30 saniyede PlayStation 5 üretebilen Sony, bu sayede stok sıkıntısının da önüne geçecek. 2020’nin son çeyreğinde Türkiye’de de satışa sunulacağını düşündüğümüz PS5, yine satış rakamlarında rekorlar kıracak.

PlayStation 5 Türkiye

PlayStation 4 ile yakaladığı başarıyı PS5 ile taçlandıracak olan Sony, Türkiye için özel bir fiyatlandırma uygulayabilir.

2020’nin son çeyreğinde Türkiye’deki yüzde 50 olan ek vergi yüzde 20’ye inecek. Euro da yıl sonuna doğru bu seviyede kalmaya devam ederse, PS5 muhtemelen 6.499 TL veya en iyi ihtimalle 5.499 TL‘den Türkiye’de satışa sunulacak.

Tabii bu diskli sürümü için geçerli olan fiyat. Umarız 5.000 TL bandında PS5’in dijital sürümünü satın alabiliriz.

Teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • Grafik birimi: Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10.28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2.23 GHz hızında çalışan grafik birimi
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü