Playstation 5 resmen tanıtıldı! İşte merakla beklenen konsol

playstation 5 resmen

Japon tüketici elektroniği devi Sony, uzun yıllardır merakla beklenen yeni nesil konsolunu nihayet resmen tanıttı. İşte PS4’ün varisinin detayları, piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı.

Konsol oyunculuğu tarihinde büyük bir devrim yaratan Playstation markasının son sürümü Sony tarafından bugün duyuruldu. Playstation 5 resmen duyurulurken, yeni konsol hakkında merak edilen pek çok detay da açığa çıktı.

Playstation 5 resmen duyuruldu

PS5 siyah ve beyaz materyalin birleşiminden oluşan bir renk ile donanım tasarımını ortaya koymuş. Önceki nesillerde sadece bir renk kullanırken bu kez cihazın yanlarında beyaz kanatlar, ortada ise siyah gövde tasarımı dikkat çekiyor.

YouTube üzerinden canlı yayınlanan lansmanı tüm dünyadan 2 milyondan fazla oyun sever takip etti.

Şirket, tanıtıma yeni cihazda çalışacak oyunları tanıtarak başladı. bunların arasında Grand Theft Auto 5 olması da büyük dikkat çekti. Rockstar’ın GTA5’i PS5 için yeniden tasarladığı, geliştirdiği, yeni grövler, yeni gelişmiş grafikler ve yeni haritalar eklediği vurgulandı. Bu oyunla ilgili haberimizi de sitemizde bulabilirsiniz.

playstation 5 resmen

PS5 ile 3D headset, gelişmiş bir konsol kumandası ve pek çok farklı aksesuar da birlikte satışa çıkacak.

Google Earth günlük 12 fotoğrafla haritaları güncelleyecek

PS5’in donanımı ise tanıtımın sonuna bırakıldı. Sony, yeni konsolun fiyatı hakkındaki meraka cevap vermedi ancak donanımı detaylı bir şekilde herkese gösterdi. Konsolun piyasaya çıkış tarih olarak ise 2020’nin son ayları gösterildi. Bu da, Sony’nin hem yılbaşı sezonunu hem de olası bir ikinci dalga Covid-19 salgınında evlerine kapanmak zorunda kalacak oyun severleri hedeflediğini hatırlattı.

Sony’nin lansmanından görüntüleri aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz: