PlayStation 5 için 25’ten fazla özel oyun geliştiriliyor!

YouTube TV artık PlayStation 5'te! İşte detaylar

PlayStation Dünya Geneli Stüdyolarının başkanı Hermen Hulst PS5 sahiplerine beklenen müjdeyi verdi. PlayStation 5 için 25’in üzerinde özel oyun geliştiriliyor! İşte detaylar.

Sony yeni nesil konsolunu geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sunmuştu. PS5 önceden de beklenildiği üzere büyük bir ilgi ile karşılaştı ve kısa sürede stokları tükendi. PlayStation 5’in satışa sunulmasından kısa bir süre sonra başlayan küresel çip krizi konsolların geliştirme aşamasına da büyük darbe vurdu.

Hali hazırda Türkiye’de dahil olmak üzere pek çok ülkede büyük stok sıkıntıları yaşanıyor. Bu stok sıkıntılarının ne zaman biteceği ise şimdilik muamma. Fakat geçtiğimiz günlerde 2022 sonuna kadar PS5 bulmanın pek de kolay olmayacağı açıklanmıştı.

PlayStation 5 için 25’ten fazla özel oyun geliştiriliyor!

Yine de PS5 alacak kadar şanslıysanız size güzel bir haberimiz var. PlayStation’ın önemli isimlerinden biri olan Hermen Hulst hali hazırda PS5 için 25’ten fazla birinci parti oyunun gelişim aşamasında olduğunu açıkladı. Burada birinci parti oyunlardan genel kasıt konsola özel oyunlar.

Hulst bunların yarısının devam oyunları, diğer yarısının ise yeni IP’ler başka bir ifadeyle yeni oyunlar olduğunu belirtti. Elbette bir oyunun geliştirme aşaması bazen yıllar sürebiliyor.

Yani geliştirme aşamasında olan bir yapımın bu yıl ya da seneye çıkacağının bir garantisi yok. Keza daha önce 5 – 6 hatta 10 yıl geliştirme aşamasında kalan oyunlar da olmuştu.

Realme 8 5G Avrupa’ya geliyor!