Profesyonel oyuncuların %36’sı ruh sağlığı durumundan endişe ediyor

ruh sağlığı

Yapılan bir ankete göre ruh sağlığı profesyonel oyuncuları etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğu ortaya çıktı.

eSpor profesyonellerinin (Orta Doğu, Türkiye, Afrika bölgesindeki %36) diğer oyunculara göre, ruh sağlığı durumları konusunda daha çok endişe duydukları ortaya çıktı. Profesyonel oyuncular sağlıklı alışkanlıklara ve yaşam tarzına büyük önem veriyor -%35’i uygun zihinsel hazırlığa dikkat ediyor ve %26’sı yeterince uyumayı unutmuyor.

eSpor profesyonellerinin yalnızca %48’i, daha fazla mola vermek veya daha sağlıklı yiyecekler yemek yerine performansı artırmak için oynamaya devam etmeyi tercih ediyor.

ruh sağlığı

Yakın tarihli, Winchester Üniversitesi tarafından akıl hastalığının belirtilerine odaklanılarak yürütülen bir araştırmaya göre, esporlarda mücadele edenler arasında bu belirtiler, futbol gibi diğer profesyonel sporlarla karşılaştırılabilir düzeyde gibi gözüküyor. Sonuçlar ayrıca profesyonel oyuncuların uyku sorunları, tükenmişlik ve anksiyete ile karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor.

Profesyonel oyuncuların -diğerlerinden daha fazla- ruh sağlığı konusunda endişelendiğini kanıtlıyor ve espor profesyonellerinin %88’i, oyunlarda en yüksek performans için sağlığın gerekli olduğu konusunda hemfikir.

Ek olarak, profesyonel oyuncular sağlıklarına daha fazla dikkat ediyor gibi gözüküyor. Özellikle, espor profesyonelleri, çoğunlukla sağlıklı alışkanlıklara sahip olmaya önem veriyor -%26’sı yeterince uykusunu almış olduğunu düşünüyor, %35’i zihinsel hazırlıklarını unutmuyor ve %26’sı mümkün olduğunda hareket etmek için molalar veriyor gibi gözüküyor.

Ayrıca, espor profesyonellerinin %48’i performanslarını artırmak için aralıksız oynamaya devam etmek yerine, uyumak veya daha sağlıklı yemek için mola vermeyi tercih ediyor. Karşılaştırıldığında, en iyi oyun influencerlarının %64’ü sağlıklı aralar vermektense oynamayı yeğlediği görülüyor.

Galaxy S23 Ultra bataryası kaç mAh olacak?