Instagram araştırması şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu

Instagram araştırması şaşırtıcı bir sonuç ortaya koydu

Instagram, genç kullanıcılarının ruh sağlığı için ne kadar kötü? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız uygulamanın son yaptığı araştırma size gereken cevabı verecek. İşte detaylar.

Instagram yakında  uygulamanın çocuklar için bir sürümünü başlatmayı planlıyor. Ancak uygulama aslında gençlere üzerinde yıkıcı etkiler bırakabiliyor. The Wall Street Journal’dan yeni bir rapor, Facebook’un halkla paylaşmak istemediği bir araştırmayı sızdırdı. Görüşüne göre söz konusu araştırmanın sonuçları “oldukça kötü”. Instagram’ın genç kullanıcıları, özellikle de genç kızlar üzerindeki zararlı etkilerini bu araştırma ile ortaya çıkmış oldu.

Adsiz 17 2

Genç kızlar genellikle Instagram’da reklam olarak görünen ideal vücut resimleriyle, akışlarındaki resimlerle ve uygulamanın Keşfet sayfasındaki içeriklere ilgi gösteriyor. Bu da bu kullanıcıların zihinsel sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sebep oluyor. Dahili bir Facebook sunumu bir slaytta: “Her üç genç kızdan biri için beden imajı sorunlarını daha da kötüleştiriyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Sosyal medyada rekabet fazla yüksek. Büyüme çağındaki kızlar da Instagram gibi uygulamalarda gördükleri kadınları örnek alıyor ve onlar gibi olmak istiyor. Hal böyle olunca da beslenme bozuklukları ve psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkıyor. Özellikle uygulamanın çocuklar için versiyonu gelmek üzereyken bu araştırma tartışmalara sebep olabilir. Facebook’un üst düzey yöneticileri tarafından gözden geçirilen araştırma, Instagram’ın TikTok ve Snapchat gibi rakip uygulamalardan daha fazla psikolojik sorun yarattığını ortaya koydu. Instagram’da insanlar yaşam tarzları ve vücutlarıyla ön plana çıkıyor. Bu da özellikle büyüme çağındaki gençler için tehdit oluşturuyor.

Instagram, akışınızı sizin kontrol etmenize izin verecek bir özellik geliştiriyor