Yeni Predator filmi Prey, Disney+’ta yayınlandı

Prey

Aldığı övgü dolu yorumlarla merak uyandıran yeni Predator filmi Prey, Amerika’yla aynı gün Türkiye’de Disney+’ta yayınlandı.

Arnold Schwarzenegger’in başrolünü üstlendiği Predator (Av) filmini hatırlamayanımız yoktur herhalde. 1987 yapımı bu korku/aksiyon filmi, bir dönem Türkiye televizyonlarında en çok gösterilen filmlerden biriydi. Spor olarak insanları avlayan bir uzaylı avcı türünün bir grup komandoyla ormanda karşı karşıya geldiği bu film, çıktığı dönemde büyük ilgi görmüş ve yeni bir seri başlatmıştı. Ancak sonradan gelen Predator filmleri aynı etkiyi yaratamadı.

Hollywood son yıllarda da bu seriyi canlandırmak için pek çok denemede bulundu. Ama 2010 yılında çıkan Predators da 2018 yılında çıkan The Predator da beklentileri karşılayamadı. Bu yüzden artık bu serinin vadesini doldurduğu düşünülüyordu. Ancak bugün yayınlanan yeni Predator filmi Prey, bu konuda fikirleri değiştirecek gibi duruyor. Çünkü filme gelen ilk yorumlar oldukça olumlu. Filmin Rotten Tomatoes puanı bugün itibarıyla yüzde 92.

prey 1

Filmi öngösterimlerde izleme şansı yakalayan eleştirmenlerden aldığı pozitif yorumlar sayesinde daha da merak uyandıran Prey, bugün izleyici ile buluştu. Sinemalarda gösterime girmeyen, onun yerine Hulu platformuna özel olarak yayınlanan film, ülkemizde de Disney+’ta izleyici ile buluşuyor. Film, ABD’de Hulu’da yayınlandığı gün, yani bugün Türkiye’de de Disney+’ta yayınlandı.

Daha önce 10 Cloverfield Lane filmini yöneten Dan Trechtenberg’in yönettiği film, hikayeye farklı bir yorum getiriyor. Çünkü bu kez hikâye günümüzde ya da yakın geçmişte değil 300 yıl öncede geçiyor. Predator serisinde korku salan uzaylı avcı, bu kez Amerikan yerlileri ile karşı karşıya geliyor. Yetenekli bir Comanche savaşçısı olan Naru, kabilesini korumak için bu uzaylı ile ölümüne bir mücadeleye giriyor.

Stranger Things, Squid Game’in gerisinde kaldı