Xiaomi savaş döneminde satışlarını arttırdı

Xiaomi 12 Lite 2

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, teknoloji devlerinin arasındaki rekabeti de yakından etkiledi. Bu savaşın kaybedenleri Apple ve Samsung olurken, kazanan tarafta ise Xiaomi var.

Xiaomi savaş döneminde satışlarını arttırdı. Dünya 2 yılı aşkın bir süre işlerin yoluna girebilmesi için COVID-19 salgınının sona ermesini bekledi. Tam bu konuda iyimser haberler gelmeye başlamıştı ki bu seferde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm dengeleri alt üst etti. Ansızın Ukrayna’ya saldıran Rusya karşısında nasıl bir tedbir alacağını düşünen gelişmiş ülkeler, çareyi bu ülkeyi dünyanın kalanından soyutlamakta buldu.

Xiaomi akıllı telefon

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın başını çektiği ambargo uygulamasına, bu ülkelerin büyük markaları da eşlik edince , Rusya bir anda teknolojiye ulaşmanın güçleştiği bir ülke halini aldı. Ancak bu durum sadece bu ülkeye değil yaklaşık 150 milyonluk bir pazarı kaybeden teknoloji şirketlerini de zora soktu.

Xiaomi Hindistan'da para aklama iddiası!

Xiaomi savaş döneminde satışlarını arttırdı

Öyle ki başta Apple ve Samsung olmak üzere birçok şirket ambargoya katılmalarının bedelini, yıllık milyonlarca adetlik cihaz satışına veda ederek ödedi. Ancak bu durumdan karlı çıkan isimler de yok değil. Rusya ile daimi müttefik görünümü veren Çin, bu zorlu dönemde Rusya’ya desteğini sürdürmeye devam ediyor. Hal böyle olunca Çinli şirketlerin Rusya pazarındaki payları da görülmemiş bir şekilde artıyor.

xiaomi 3

İşte Apple ve Samsung’dan boşalan koltuğa geçip kurulan isimse tabi ki Xiaomi oldu. Bu ülkeye yaptığı akıllı telefon ve tablet sevkiyatlarını arttıran Xiaomi, şu an için savaşın en büyük kazananlarından biri gibi görünüyor.

Amazfit GTR 4 ve GTS 4 lansman öncesi sızdırıldı