Poco F6’nın Hangi Yonga Setini Kullanacağı Açıklandı

Poco F6

Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, merakla beklenen yeni akıllı telefonu Poco F6’nın hangi yonga setini kullanacağını açıkladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket çok yakında da Poco F serisine iki yeni model ekleyecek. Poco F6 ve F6 Pro adını taşıyan bu iki model, 23 Mayıs’ta resmi olarak tanıtılacak. Telefonun lansmanına daha sekiz gün olsa da Xiaomi daha şimdiden telefona dair bazı detayları resmi olarak açıklamaya başladı. Şirketin son paylaşımıyla birlikte, Poco F6’nın yonga seti de kesinleşmiş oldu.

Telefonun paylaşılan yeni tanıtım görselleri, Poco F6’nın Snapdragon 8s Gen 3 yonga setinden güç alacağını gösteriyor. Kısa süre önce çıkan bu yonga seti, Snapdragon 8 Gen 3’ün daha düşük maliyetli ama neredeyse benzer performans sunan bir versiyonu. Bu yüzden son dönemde orta segment ile amiral gemisi arasında yer alan telefonların bir numaralı tercihi haline gelmiş durumda.

Poco F6

Xiaomi resmi olarak açıklamamış olsa da daha önce gelen sızıntılar Pro modelinin Snapdragon 8s Gen 3 yerine Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanacağını gösteriyor. Snapdragon 8 Gen 3’ün hemen altında konumlandırılan Snapdragon 8s Gen 3’ün Snapdragon 8 Gen 2’ye karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Ancak Pro modeli için Snapdragon 8 Gen 2’nin tercih edilmiş olması, Snapdragon 8s Gen 3’ün daha aşağı bir yonga seti olarak görüldüğünü gösteriyor.

Poco F6’nın ana kamerası 50 megapiksellik Sony IMX882 sensörü kullanacak. Daha önce Realme 12 ve OnePlus Ace 3V gibi telefonlarda gördüğümüz 1/2 inçlik bu sensöre, 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik eecek. Telefonun selfie kamerası ise OmniVision’ın OV20B’sini kullanacak. Telefonun selfie kamerası ise 20 megapiksellik OmniVision OV20B olacak.

Xiaomi, Tesla Model Y Benzeri Bir Araç Çıkaracak