Poco F5 inceleme: Hangisini almalıyım? Poco F5 mi, Poco F5 Pro mu?

gsdf g

#İŞBİRLİĞİ

Bir süre önce, Poco F5 Pro’nun detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Ürün, Android tarafında, uygun fiyatlı bir amiral gemisi model olarak gösterilebilir. Poco F5 ise, tahmin edeceğiniz üzere orta seviyede konumlandırabileceğimiz bir model. Haliyle fiyatı da daha düşük. İsterseniz hızlı bir bakış gerçekleştirelim ve ilk etapta 2 model arasında ne gibi dikkat çekici farklar var, bunlardan söz edelim.

Poco F5, Poco F5 Pro’ya kıyasla daha köşeli hatlara sahip. Yine de arka yüzeyin yumuşak, avuçta kolay tutuş sağladığını söyleyebiliriz. Hem plastik arka yüzey, doğada donmuş bir yüzeyi hatırlatıyor ve ışık altıdna güzel detaylar sunabiliyor. F5 Pro’ya kıyasla daha zengin görsellik sunabildiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda daha hafif ve bu sayede tek elde daha uzun süre kesintisiz kullanım imkânı sağlayabiliyor.

Poco F5, 181 gram ağırlıkta. F5 Pro ise, 204 gram ağırlıktaydı.

Hem biliyor musunuz, Poco F5’te 3.5mm kulaklık girişi de var. Böylece favori kablolu kulaklıklarınızı kullanabilirsiniz.

Ürünümüz, gücünü Snapdragon 7+ Gen 2 platformundan alıyor. Yani 7 serisinin en güçlüsü ve 2,91 GHz çalışma hızına erişebiliyor.

F5 Pro sürümde ise Snapdragon 8+ Gen 1 platformunu görmüştük. Dolayısıyla Poco F5’in orta seviyede konumlandırılan bir Android telefon olduğunu söylemek mümkün.

Deneyimlerimiz itibarıyla, Poco F5’te de Call of Duty gibi popüler bir oyunun yüksek grafik ayarlarında akıcı detaylarla oynanabildiğini söyleyebiliriz. “Aşırı ısınma faktörü var mı?” derseniz, hayır, yok.

Poco F5, güvenlik tarafını da es geçmeyen bir model. Ürünün sağ yan tarafındaki fiziksel tuş, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör olarak performanslı çalışıyor. Poco F5 Pro ise, ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör sunuyor.

Pil ve şarj detaylarına baktığımızda, Poco F5’te 5000mAh pil ve 67w hızlı şarj değerinin olduğunu görüyoruz.

Hızlı şarj destekli adaptörün kutuda gelmesi de sevindirici. Ürün, tek şarj ile normal kullanımda 2 günü, yoğun kullanımda da 1 günü geride bırakabiliyor.

Poco, F5 Pro’da da 67w hızlı şarj değeri sunuyor. Ama pil kapasitesi tarafında 5160mAh değeri ve ekstra olarak 30w kablosuz şarj desteğini de sunuyor. Eh, sonuçta daha yüksek satış fiyatı olduğuna göre bazı özellikleri de daha iyi olmalı, değil mi?

Poco F5, 6.67 inç FHD+ Amoled ekrana sahip. 120Hz tazeleme değeri sayesinde akıcı detaylar elde edilebiliyor. Dolby Vision ve HDR 10+ gibi teknolojilerin de kullanılması, özellikle ücretli platformlardaki deneyimleriniz için size daha zengin görsellik sağlayabiliyor.

Cihazın dış mekân kullanımlarında da aydınlatma seviyesinin güçlü olduğunu ve ufak dokunuşlara dahi hızlı cevaplar verebildiğini söyleyebiliriz.

Dayanıklılık tarafı mı? Evet, Gorilla Glass 5 koruma teknlojisinin burada da kullanıldığını görmek sevindirici.

Poco F5 inceleme: Hangisini almalıyım? Poco F5 mi, Poco F5 Pro mu?

Kameralara geldiğimizde, F5 ile F5 Pro arasında çok büyük farklar olmadığını söyleyebiliriz.

Arka tarafta 64+8+2MP kamera dizilimi mevcut. Portre, geniş açılı ve makro çekimler gerçekleştirebilirsiniz. Video tarafında 1080p 60FPS seçeneği de var, ama 4K tarafta 60FPS değerine yer verilmediğini görüyoruz.

Bunun bir orta seviye telefon olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, özellikle iyi ışıklı ortamlarda ve fotoğrafçılık tarafında güzel sonuçların elde edilebildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

16MP selfie kameramız, tıpkı Pro modelinde olduğu gibi 1080p 60FPS akıcı video kayıtlarına ve iyi ışıklı ortamlarda kaliteli portre selfie’ler çekmenize yardımcı oluyor.

Poco F5, kablosuz bağlantılar tarafında NFC, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6 gibi gelişmiş seçeneklere sahip. Yani Pro modelinden pek de geri kalmıyor.

“Stereo hoparlör var mı?” derseniz, evet var. Dolby Atmos desteği de var. İç mekân deneyimlerinde, yeterli bir ses seviyesi sağlanabiliyor.

Toparlamak gerekirse…

Ürünün orta seviyede iddialı olduğunu söylemek mümkün. Genel sorular ise, F5 mi yoksa F5 Pro mu yönünde olacaktır diye düşünüyoruz. Kendi düşüncelerimizi paylaşmak gerekirse…

Eğer mobil tarafta büyük bir oyun tutkunu değilseniz ve bugünü göz önünde bulundurarak hareket etmek istiyorsanız, F5’i tavsiye edebiliriz. Zira Pro ile pek çok noktada benzer detaylar sunuyor. Ek olarak arka tarafta daha güzel tasarım detayları var ve daha hafif yapıda.

Eğer yüksek performans hem şimdi hem de uzun vadede sizin için önemliyse ve buna erişebilmek için rakiplere kıyasla biraz daha uygun fiyatlı bir model arıyorsanız, o zaman tercihiniz F5 Pro tarafından yana olmalı.

İki modeli de karşılaştırmak ve güncel fiyat etiketlerine göz atmak için Mi Türkiye’nin resmi web sayfasına göz atabilirsiniz.

Monster Pusat Business Pro kablosuz mouse: Yeni iş ortağınız