Samsung Galaxy Note 20 serisi için yeni güncelleme yayınladı

Kırmızı Galaxy Note 20

Güney Koreli teknoloji devi Samsung her ne kadar artık Note serisine yeni model ilave etmiyor olsa da eski cihazlarını siber korsanlardan korumaya hala devam ediyor.

Samsung Galaxy Note 20 serisi için yeni güncelleme yayınladı. Samsung, Amerika Birleşik Devletleri’nde Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra’nın taşıyıcıya bağlı modelleri için en yeni güvenlik güncellemesini duyurdu. Bu gelişme, Mayıs 2023 güvenlik yamasının birkaç hafta önce Latin Amerika’daki Galaxy Note 20 serisine sunulmasının ardından gerçekleşti. N98xUSQS4HWE4 yazılım sürümü, Samsung’un akıllı telefonlarında ve tabletlerinde tespit edilen 70’ten fazla güvenlik açığını ele alıyor.

Galaxy S22 modeli Note

Mayıs 2023 güvenlik yaması kapsamında, toplam 72 güvenlik hatası giderildi. Bu hataların altısı, genellikle Android telefonları ve özellikle Samsung cihazlarına yönelik kritik güvenlik açıkları olarak tanımlandı.

Samsung Galaxy Note serisi bitebilir!

Samsung Galaxy Note 20 serisi için yeni güncelleme yayınladı

Ayrıca, 56 güvenlik düzeltmesi yüksek, 10 tanesi ise orta derecede riskli olarak sınıflandırıldı. İlgili yamalarla Samsung, Google’ın Mayıs 2023 güvenlik yamasına dahil ettiği iki güvenlik açığını, Nisan 2023 güvenlik güncellemesinde önceden çözmüştü. Bunun yanı sıra, Samsung cihazları için bir düzeltme Google tarafından sağlandı.

Kırmızı Galaxy Note 20

Güncelleme kapsamında çözümlenen güvenlik açıkları arasında, FactoryTest işlevindeki sorunlar, ActivityManagerService, kernel işaretçilerinin günlük dosyasında belirme sorunları, Theme Manager, GearManagerStub ve Tips uygulamaları yer aldı. Ayrıca, Samsung’un Exynos yonga seti ile donatılan modellerinde bulunan Shannon modemi, önyükleyici, Telephony çerçevesi, çağrı ayarları bileşenleri ve AppLock erişim kontrolü gibi parçalar da güvenlik açıklarına tabi tutuldu. Samsung, bu güvenlik açıklıklarını etkili bir şekilde çözdü ve Google tarafından dile getirilen 58 güvenlik açığını da ele aldı. Samsung’un 2020 yılının sonlarında tanıttığı Galaxy Note 20 serisi, ilk çıkışında Android 10 işletim sistemiyle sunulmuştu. Samsung Galaxy Note 20 serisi için yeni güncelleme yayınladı.

OpenAI durdurulmalı! İnsanlık tehlikeyle karşılaşabilir