Tesla’nın en büyük rakibi şimdi de Avrupa’yı fethetmeye geliyor

byd 1

Elektrikli araç sektörünün en popüler isimlerinden biri olan Tesla, bugünlerde rakibi BYD’nin atakları karşısında ne yapacağını belirlemeye çalışıyor.

Tesla’nın en büyük rakibi şimdi de Avrupa’yı fethetmeye geliyor. Çinli yeni enerji araçları (NEV) üreticisi olan BYD, Avrupa’da bir yolcu aracı fabrikası kurmayı planladığını duyurdu. Şirket, bu projenin uygulanabilirliğini aktif olarak inceliyor ve uygun bir tesis konumu için araştırmalarını sürdürüyor.

byd

Ayrıca gelen bilgilere göre, BYD Fransız yetkililerle bir üretim tesisi kurmak için görüşüyor. Bu söylentiler, NEV modellerinin yurt dışında popülerliğinin artması ve BYD’nin uluslararası pazara genişleme stratejisiyle uyumlu olarak değerlendiriliyor.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, BYD için Avrupa’daki önemli bir dönüm noktası oldu. Alman araç kiralama firması Sixt ile yapılan bir anlaşma ile Sixt, 2028 yılına kadar BYD’den 100.000 elektrikli araç satın almayı taahhüt etti. Bu, bölgedeki NEV talebinin artışını gösteren önemli bir işaret oldu.

byd 2

Tesla’nın en büyük rakibi şimdi de Avrupa’yı fethetmeye geliyor

BYD’nin uluslararası genişleme çabaları, Tayland’da ilk yurtdışı yolcu aracı fabrikasının inşasıyla birlikte devam ediyor. 2024 yılında yıllık 150.000 adet üretim kapasitesiyle araç üretimine başlanması planlanan Rayong sahil bölgesindeki tesis, BYD’nin NEV üretimi ve satışı için Tayland ve ASEAN bölgesindeki diğer komşu ülkelerde kritik bir merkez olacak.

BYD, son yıllarda etkileyici bir büyüme gösterdi. Sadece bu yılın ilk dört ayında şirket, 762.371 araç teslim etti ve bir önceki yıla göre %91.83’lük dikkate değer bir artış kaydetti.

byd 1

Avrupa’da bir yolcu aracı fabrikası kurma potansiyeli, BYD’nin küresel varlığını genişletme ve NEV talebinin artan ihtiyacını karşılama taahhüdünü gösteriyor. Başarılı geçmişi ve artan popülaritesiyle BYD, gelişmekte olan Avrupa NEV pazarından faydalanmak için iyi bir konumda. Şirket, yakın zamanda Barcelona Uluslararası Otomobil Fuarı’nda geniş bir araç yelpazesi sergiledi. Tesla’nın en büyük rakibi şimdi de Avrupa’yı fethetmeye geliyor.

iPhone 16 serisi Ultra desteği ile gelecek