PlayStation5 satışında kalabalık ezilme tehlikesi geçirdi: Polis müdahale etti! (Video)

PlayStation 5

PlayStation5 satışında izdiham görüntüleri ortaya çıktı. Stokların son derece yetersiz kalması bundan büyük bir etkiye sahip. Sadece Türkiye için değil dünyanın tamamında aynı sorun yaşanıyor.

Stok yetersizliği nedeniyle PlayStation5 satışında izdiham yaşanmasını artık kabullenmek gerekiyor. Bazı ülkelerde oyun konsollarının yüksek fiyatları büyük bir problem olurken kimilerinde de stok azlığı sınırları zorluyor. Türkiye’de ise hem stoklar yetersiz hem de fiyatlar fazla.

Gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ve oyun dünyasını domine eden Japonya ise benzer sorunlarla karşı karşıya. Stokların büyük oranda bittiği bu ülkede herkesi çok şaşırtan görüntüler ortaya çıktı. Aynı görüntüler daha çok indirim yapıldığında görülüyordu. Bu seferki görüntülerin nedeni indirim yapılması değildi.

PlayStation5 satışı beklenenden fazla ilgi gördü

Sony tarafından geliştirilen oyun konsolu, daha ilk çıktığı günden bu yana çok fazla talep görüyor. Yodobashi Camera isimli bir Japonya tedarikçisi izdihama neden oldu. Üstelik mağazada ekstra indirimler yapılacağı da söylenmemişti. Yani fiyatı düşürülmemesine rağmen çok büyük talep gördü.

Oyun konsollarında pandemi süreci nedeniyle üretim problemi yaşanıyor. Sadece bu konsollarda değil aynı zamanda tüm cihazlarda bu ve buna benzer problemler görmek mümkün. Özellikle de yeni çıkan ürünlerde tedarik süreci daha da can sıkıcı olabiliyor.

Japonya’da yaşanan aksamalar, üretim süreci ile ilgili zayıflığı gösteriyor. Pandemi nedeniyle üretimde yaşanan gerileme nedeniyle birçok ülkeye sevkiyat yapılamıyor. Üretim aksaması bu tür izdiham görüntülerinin artacağını gösteriyor. Peki bu görüntüler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?