Nintendo Switch krize neden oldu!

nintendo switch 1

Nintendo’nun yeni konsolu Switch, dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon’da krize neden oldu. İşte Nintendo Switch stoklarından ötürü ortaya çıkan kargaşanın detayları.

Nintendo’nun yeni nesil konsolu Switch, dünyanın bazı bölgelerinde geçtiğimiz gün satışa sunuldu. Aslında, Switch yaşanan stok sonundan ötürü hiçbir yerde fiziksel olarak satışa sunulamadı. Çünkü Nintendo, ön siparişle satın alının Switch’leri bile zamanın yetiştiremedi.

Bu konudaki en büyük sorun ise dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon’da patlak verdi. Nintendo Switch duyurulduktan sonra bu konsolu ön siparişe sunan Amazon, çıkış tarihinin gelip çatmasıyla büyük bir krizin eşiğine geldi.

Bu durumun ana nedeni ise Amazon’un elinde, sattığından çok az sayıda Switch’in bulunmasıydı. Konsolu ön sipariş ile satın alan bazı müşterilerine elindeki konsolları dağıtan firma, geri kalan müşterilere ise Reddit üzerinden seslendi.

Amazon yetkilileri durumla ilgili olarak dürüst bir açıklamada bulundu. Şu anda ellerinde Nintento Switch stoğu bulunmadığını kaydeden yetkililer, bu stokların ne zaman yenileneceği konusunda da net bir tarih vermedi. Mağdur olan müşterilerin hesaplarına diledikleri taktirde 50 dolarlık hediye çeki tanımlanabileceğini belirten Amazon yetkilileri yine de öfkeli müşterileri tatmin etmeyi başaramadı.

Tabi ki burada iki farklı ihmalin bulunduğunu söylemek mevcut. Birincisi Amazon’un stoklar sınırsızmış gibi, sayı belirtmeden ön siparişle bir sürü Nintendo Switch satması. İkincisi ise Nintendo’nun Switch üretiminde beklenenin altında kalmış olması. Sonuç olarak olan yine müşterilere oldu diyebiliriz.