PlayStation 5 karaborsacıları açıklama yaptı: Bizi çok incittiler!

PlayStation 5

Oyun severlerin tepkisini sonuna kadar çeken PlayStation 5 karaborsacıları açıklama yapmaya karar verdi. Özrü kabahatinden büyük deyimi sanıyoruz ki bu açıklamalara çok uygun olacak.

PlayStation 5 karaborsacıları yüzünden Sony bile isyan etmişti. Hiçbir emek harcamadan bu cihazlardan zengin olanlar bile var. Sony tarafından bu oyun konsolu satışa sunulduğunda, karaborsacılar botları devreye sokuyor. Onlar da en uygun fiyatlı yerlerden sipariş verip satın alıyor.

Tüm dünyada PlayStation 5 stokları tükendi. Üstelik bundaki en büyük nedenlerden bir tanesi de karaborsacılar oldu. Özellikle de alım gücü yüksek olan ülkelerde sadece komisyon üzerinden iyi bir gelir elde ettiler. Oyun konsolları alıp daha yüksek fiyatlarla sattılar.

PlayStation 5 haksız kazanca neden oluyordu

Sony tarafından geliştirilen bu oyun konsolları ne yazık ki karaborsacıların eline geçti. Hatta stokların çok önemli bir bölümünü bitirdiklerini bile söylemek mümkün. İşte böyle bir durumun önüne geçmek isteyen Sony pek başarılı olamadı.

PlayStation 5 karaborsacıları
Hava parası alır gibi insanlara komisyonlu oyun konsolları satanlar şimdi de açıklama yaptı. The Lab isimli bir komisyonla satış grubu, bu konuda son derece önemli açıklama yaptı. Kendileri ile alakalı söylenenlerden dolayı incindiklerini ifade etti. Ayrıca konunun tamamen çarpıtıldığını da ekledi.

PlayStation 5 almayı düşünenler, sakın almayın!

Yapılan açıklamaya göre yaptıkları iş tamamen para kazanma amaçlı. Yani bunun dışında kimseyi dolandırmıyorlar. Onlar her ne kadar kendilerini böyle savunsalar bile stok yetersizliğinin en önemli nedenlerinden bir tanesi de karaborsacılar. Ayrıca fiyatlarda da çok büyük yükselmelere neden oluyorlar. Peki sizce asıl suçlu gerçekten de sadece onlar mı?