PlayStation Plus abonelerine Horizon Forbidden West sürprizi

Horizon Forbidden West

Şubat ayından PlayStation Plus oyun kataloğuna eklenecek oyunlar belli oldu. Bu oyunlar arasında 799 TL’ye satılan Horizon Forbidden West de var.

Bildiğiniz gibi Sony, her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak verdiği ve zaman zaman özel indirimler sunduğu PlayStation Plus servisini, geçtiğimiz yıl Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdü. Netflix’in oyunlara özgü versiyonu gibi tanımlayabileceğimiz bu sistemde, PS Plus’ın yeni paketlerinden birini alarak platforma abone olan oyun severler, yüzlerce oyuna erişim sağladı.

PS Plus Extra ve PS Plus Deluxe adını taşıyan bu yeni paketler özellikle ilk çıktıkları dönemde son derece dikkat çekici oyunlara sahipti. Ancak zamanla bu oyunlardan bir kısmı platformdan kalktı. Neyse ki Sony platformdan ayrılan oyunların yerine yenilerini koymaya devam ediyor. Üstelik Sony zaman zaman dikkat çekici oyunları bu platforma eklemekten de geri kalmıyor. Bunun önemli örneklerinden biri de bu ay yaşanacak.

playstation plus

Son dönemin en dikkat çekici oyunlarından olan Horizon Forbidden West, bu ay PlayStation Plus’a eklenecek. Ancak bu oyun Essential paketine abone olanlara sunulan aylık oyunlardan biri olmayacak. Onun yerine Extra ve Deluxe abonelerinin istedikleri zaman erişebildikleri oyun kütüphanesine eklenecek. PS Plus Extra ve Deluxe aboneleri, 21 Şubat’tan itibaren bu oyuna ücretsiz olarak erişebilecekler. Oyunun hem PlayStation 4 hem de PlayStation 5 versiyonu sunulacak.

Öte yandan bu ay PS Plus oyun kataloğuna eklenecek bir diğer dikkat çekici oyun da 2017 yılında çıkan Resident Evil 7 olacak. Bildiğiniz gibi Resident Evil 7’nin sadece PlayStation 4 versiyonu bulunuyor. Şubat ayında PlayStation Plus oyun kataloğuna eklenecek diğer oyunlar ise şunlar olacak:

The Quarry (PS4 and PS5 versions)
Outriders (PS4 and PS5)
Scarlet Nexus (PS4 and PS5)
Borderlands 3 (PS4 and PS5)
Tekken 7 (PS4)
Ace Combat 7: Skies Unknown (PS4)
Earth Defense Force 5 (PS4)
Oninaki (PS4)
Lost Sphear (PS4)
I am Setsuna (PS4)
The Forgotten City (PS4)

Hindistan’da üretilen iPhone 14’lerde kalite sorunu var