Meizu 20, Snapdragon 8 Gen 2’den güç alacak

Meizu 20 Pro

Meizu, mart ayında piyasaya süreceği amiral gemisi akıllı telefonları Meizu 20 serisinin Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağını açıkladı.

Bildiğiniz gibi Çinli telefon üreticisi Meizu, yeni amiral gemisi akıllı telefonları olacak Meizu 20 serisini çok yakında kullanıcılarla buluşturacak. Meizu henüz yeni amiral gemisi akıllı telefonunun çıkış tarihi hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da, gelen son sızıntılar telefonun çıkışının mart ayı içinde gerçekleşeceğini gösteriyor. Biz telefonun çıkış tarihinin netleşmesini beklerken, Meizu’dan telefonun hangi yonga setini kullanacağına dair önemli bir açıklama geldi.

Çinli telefon üreticisi, merakla beklenen Meizu 20 serisindeki telefonların Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağını açıkladı. Bildiğiniz gibi Qualcomm yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ün çıkışına hazırlanıyor. Ancak bu yeni nesil yonga setinin çıkışı Meizu’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonlarına yetişmeyecek. Zaten önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en yeni Qualcomm yonga setlerini ilk olarak Samsung ve Xiaomi gibi daha büyük telefon üreticilerinin kullanması bekleniyor.

Öte yandan Meizu, yeni akıllı telefonlarında kullanacağı RAM ve depolama alanı teknolojilerine de açıklık getirdi. Snapdragon 8 Gen 2’den güç alacak Meizu 20 serisinde LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanı teknolojileri kullanılacak.

Meizu’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonlarının teknik özellikleri hakkında bilinenler şimdilik bunlardan ibaret. Ancak geçtiğimiz günlerde sızdırılan görseller sayesinde telefonun, özellikle de Pro modelinin tasarımını büyük ölçüde gözler önüne serilmiş durumda. Telefonun çıkışı yaklaştıkça hem teknik özellikler hem de tasarım konusunda yeni detayların da ortaya çıkması bekleniyor.

meizu 20

Hindistan’da üretilen iPhone 14’lerde kalite sorunu var