PS5 Digital Sürümü başka bahara kaldı

PS5 Türkiye fiyatı

Sony PlayStation 5 Digital Sürümü için açıklama yaptı. Peki PS5 Digital Sürümü Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak? İşte detaylar.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Sony, gün içerisinde merakla beklenen PS5 Türkiye fiyatını açıkladı. Yalnız Sony Türkiye, her 2 PS5 versiyonunun fiyatını açıklamak yerine yalnızca disk sürücülü versiyonun fiyatını açıklamakla yetindi. Bu da akıllara PS5 digital sürümünün ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı sorularını akıllara getirdi.

Sony Türkiye tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi.

“Merakla beklenen yeni nesil video oyun sistemi PlayStation 5’in Türkiye satış fiyatı belli oldu. 19 Kasım tarihinde dünyanın birçok ülkesiyle aynı anda Türkiye’de piyasaya çıkacak olan PlayStation 5’in Ultra HD Blu-ray disk okuyucuya sahip modeli, 8299 TL tavsiye edilen satış fiyatına sahip olacak. Türkiye’de 2021 yılında piyasaya çıkacak olan PlayStation 5 Dijital Sürüm modelinin fiyatı ise ilerleyen dönemde ayrıca duyurulacak.”

PS5 Digital Sürümü 2021’de gelecek

Açıklamada da net bir şekilde belirtildiği üzere PS5’in Digital Sürümü 2021 yılında raflardaki yerini almış olacak. Fakat burada önemli bir nokta var. O da konsolun satış fiyatı. Sony 1 Ocak’ta yüzde 20’ye düşürülmesi planlanan ek gümrük vergisinden ötürü fiyat açıklamadı. Yani vergi sonrası konsolun dijital sürümü de 6000 TL civarında bir fiyattan satışa sunulabilir.

Sony’nin ilk önce disk sürücülü versiyonu satışa sunmasını da bir “satış stratejisi hamlesi” olarak yorumlayabiliriz.

PS5 Türkiye fiyatı beklenenden daha ucuz