microLED ekranlı Apple Watch için yeni tarih verildi

apple watch series 9

Apple’ın microLED ekranlı Apple Watch Ultra üzerinde çalıştığını duymayan kalmadı. Bu iddia uzun zamandır konuşuluyor, ancak pazar araştırma firması Trendforce’a göre cihaz üretim sorunları nedeniyle bir kere daha ertelendi.

Ekran analisti Ross Young geçtiğimiz Nisan ayında microLED ekranlı Apple Watch Ultra‘nın 2024’te değil 2025’in 2. yarısında çıkacağını ileri sürmüştü. Şimdi ise Trendforce, saatin 2026’nın ilk çeyreğinden önce çıkmayacağını belirtti. Kaynağa göre Apple yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya ve bunları daha uzun sürede çözecek görünüyor.

Apple, son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Teknoloji devi microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Apple Watch Ultra ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

apple watch ultra

Bu sene çıkması beklenen Apple Watch Series 9’da tasarım olarak değişiklik beklenmiyor. İddia edilene göre saatte A15 yongasını temel alan yeni bir işlemci yer alacak. A15, ilk olarak iPhone 13 serisinde kullanılmıştı. Konuyu biraz daha detaylandırmak gerekirse, Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. Bu işlemciyle temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci Apple Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir işlemci.

Tasarımsal ve devrimsel yeniliklerin 2024’te çıkacak olan Apple Watch X’te olacağı tahmin ediliyor. Watch X’in daha büyük ekranla geleceği söyleniyor. Bununla birlikte belki de seride bir ilk olarak X modelinde Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birim alabilir. Dedikodulara göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki Taptic motorundan yararlanacak.

iPhone 15 ailesinin pil kapasitesi belli oldu