YouTube Music’te podcast dönemi başlıyor

YouTube Music

YouTube Music’te podcast dönemi başlıyor. Uygulamada yapılan değişiklik sayesinde bundan sonra isteyen herkes uygulamada podcastleri arka planda dinleyebilecek.

Her geçen gün daha popüler hale gelen ve hem daha fazla yaratıcı hem de daha fazla yatırımcı çeken podcastler, bugün artık milyar dolarlık bir sektör haline gelmiş durumda. Spotify ve Apple gibi şirketlerin öncülük ettiği bu milyar dolarlık sektör, pek çok şirketin gelecek planları arasında önemli bir yer kaplıyor. Podcast pazarına gelecek planları arasında yer veren bu şirketlerden biri olan YouTube, bu alandaki varlığını güçlendirmek için önemli bir adım atıyor.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformuna sahip olması vesilesiyle halihazırda podcast ve videocast alanında önemli bir oyuncu olan YouTube, bu alanda da ileri gidebilmek için YouTube Music’de podcast dönemini başlatıyor. Peki bu ne anlama geliyor?

YouTube Music

Bu yeni dönemde, artık Premium üyesi olmayan YouTube kullanıcıları da YouTube Music uygulamasına giderek istedikleri podcasti arka planda dinleyebilecekler. Normalde videolarda sadece Premium üyelerine özel olan bu özellik, podcast tarafında tüm üyelere açık olacak. Böylece YouTube Music de Spotify gibi isteyen herkesin istediği podcasti dinleyebileceği bir platforma dönüşecek. YouTube bu hamlesinin bir podcast dinleme platformu olarak elini güçlendireceğine inanıyor.

Öte yandan şu ana kadar sadece ana YouTube uygulamasında olan podcast sekmesi bundan sonra Music tarafına da eklenecek. Kullanıcılar bu sekmeden takip ettikleri ve popüler podcastlere ulaşabilecekler. Şimdilik sadece ABD’de kullanılabilen bu yeni özelliğin yakında global pazara da sunulması bekleniyor.

Apple VR/AR gözlüğü çıkışa hazır