PlayStation 5 önemli bir barajı daha aştı

PlayStation 5 konsollarının 2022'de bulunması zorlaşacak

Sony, son çeyrekte 3.3 milyon PlayStation 5 satıldığını açıkladı. Böylece PS5 önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

2020’nin kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5 ilk başta oyun severler tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da hem yeni nesle özel çok fazla oyun olmaması hem de stok sorunları PS5’in satışlarını oldukça kötü etkiledi. Türkiye’de PS5 stok sorunu pek hissedilmemiş olsa da özellikle ABD ve Avrupa’da PS5 satın almak isteyen birçok kişi stokta ürün olmadığı için yeni nesil PlayStation’ı satın alamadı. Ancak yaşanan tüm bu aksiliklere rağmen Sony, milyonlarca konsol satmayı başardı.

Bu hafta son mali çeyreğin sonuçlarını açıklayan Sony, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 3.3 milyon PlayStation 5 sattığını açıkladı. Bu da geçen senenin aynı dönemiyle neredeyse aynı ki şu anda bir ekonomik durgunluk söz konusu olduğu için rakamlarda düşüş yaşanmaması bir başarı olarak kabul edilebilir. Ancak Sony buna rağmen 2022’de 18 milyon PS5 satma hedefinden epey uzakta. Geçen yıl 11.5 milyon konsol satan Sony’nin 2022’yi de benzer bir rakamla kapatması bekleniyor.

YouTube TV artık PlayStation 5'te! İşte detaylar

Son çeyrekte satılan bu 3.3 milyon yeni konsol ile birlikte PlayStation 5 önemli bir barajı daha geride bıraktı. Çünkü bugün itibarıyla PS5 satışları 25 milyonu aşmış durumda.

Satılan PS5 sayısı geçtiğimiz yılla aynı olsa da enflasyonun da katkısıyla şirketin geliri geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 17 artış gösterdi ve 4.92 milyar dolara ulaştı. Hatırlarsanız bu yılın başında PS5’in fiyatına bir kez daha zam gelmişti.

Interpol: MetaVerse yeni bir suç dünyası yaratabilir