PlayStation 5 Pro’nun Ön Siparişe Açılacağı Tarih Açıklandı

PlayStation 5 Pro

PlayStation 5 Pro için hem Sony’nin resmi internet sitesi üzerinden hem de diğer satıcıların sitelerinden ne zaman ön sipariş verilebileceği belli oldu.

Bildiğiniz gibi bu hafta oyun dünyası için oldukça önemli bir etkinliğe sahne oldu. Sony, uzun süredir merakla beklenen PlayStation 5 Pro’yu bu hafta resmi olarak tanıttı. Standart PS5’ten çok daha gelişmiş teknik özelliklere sahip olan PS5 Pro, 700 dolarlık fiyatıyla pek çok oyunseveri hayal kırıklığına uğratmış olsa da önümüzdeki dönemde yeni bir konsol almak isteyen oyunseverler için ilgi çekici bir alternatif sunacak gibi görünüyor.

Sony, yeni PlayStation’ı tanıttı tanıtmasına ama henüz satışa ya da ön siparişe açmadı. Ancak görünen o ki bunun için çok uzun süre beklememiz gerekmeyecek. Çünkü PlayStation 5 Pro’nun ön siparişe ne zaman açılacağı belli oldu. PS5 Pro, 26 Eylül’de ön siparişe açılacak. Ancak ilk aşamada ön siparişler sadece PlayStation Direct üzerinden alınacak. Diğer satıcılar ise 10 Ekim’den itibaren ön sipariş almaya başlayacak. Konsolun teslimatlarına ise 7 Kasım’da başlanacak. Yine bu tarihte PS5 Pro mağazalarda da raflardaki yerini alacak.

playstation 5 pro

PlayStation 5 Pro, tasarım olarak standart modele benzer bir tasarıma sahip. Ancak söz konusu teknik özellikler olduğunda çok daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Sony, bunun açık ara bugüne kadar ürettikleri en güçlü konsol olduğunu söylüyor. Konsolda 2 TB SSD depolama alanı bulunuyor ki bu da standart modelin epey üstünde.

PS5 Pro’nun donanımsal anlamda en önemli farklarından biri çok daha güçlü bir GPU, yani grafik işlemcisi kullanıyor olması. Bu GPU’nun standart PS5’te kullanılandan hem yüzde 67 daha güçlü olduğu, hem de yüzde 28 daha hızlı bir hafızaya sahip olduğu söyleniyor. Bu da rendering hızını yaklaşık yüzde 45 arttırıyor. Sony bu sayede performans ile en iyi görüntünün aynı anda sunulabileceğini söylüyor.

PS5 Pro’nun standart modelden bir diğer farkı da gelişmiş Ray Tracing özelliği. Oyun için ışıklandırmaların kalitesini arttıran Ray Tracing teknolojisi, PS5 Pro’da bir adım daha ileriye gidiyor. Sony, bazı oyunlarda Ray Tracing hızının PS5’e kıyasla üç kat daha hızlı olacağını söylüyor.

Bir diğer önemli geliştirme de yapay zeka destekli upscaling teknolojisi. Nvidia’nın DLSS teknolojisine benzetilen bu teknoloji PlayStation Spectral Super Resolution adını taşıyor. Bu teknoloji, görüntüdeki detayı arttırarak görüntü kalitesini yükseltiyor.

PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı