Redmi Note 14 Serisi Bu Ay Tanıtılacak

Redmi Note 14

Redmi, uzun süredir gündemde olan Redmi Note 14 serinin bu ay bitmeden resmi olarak tanıtılacağını doğruladı.

Redmi Note 13 serisini geçtiğimiz yılın eylül ayında kullanıcılarla buluşturan Xiaomi, bu seriyi piyasaya sürdükten kısa süre sonra Note serisinin bir sonraki jenerasyonu üzerinde çalışmaya başladı. Daha o dönemde ilk haberlerini almaya başladığımız Redmi Note 14, öncülünün çıkışından tam bir yıl sonra kullanıcılarla buluşacak. Redmi, bugün bir paylaşım yaparak Redmi Note 14 serisinin eylül ayı içinde resmi olarak tanıtılacağını duyurdu.

Bu ay Redmi Note serisinin 10. yaşını kutlayan Redmi, Weibo hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bu serinin bugüne kadar 420 milyondan fazla sattığını paylaştı. Yine bu paylaşımda Note 14 serisinin de bu ay içinde resmi olarak tanıtılacağı doğrulandı. Ancak şimdilik net bir tarih verilmedi.

redmi note 14

Redmi Note 14 serisinde üç farklı model olması bekleniyor: Note 14, Note 14 Pro ve Note 14 Pro+. Daha önce gelen bilgilere göre, Redmi Note 14 serisinde yapılacak yenilikler kamera özellikleri ve tasarım odaklı olacak. Bu serideki modellerden en az birinin 1.5K çözünürlükte, yüksek yenilenme hızına sahip bir ekran kullanacağı söyleniyor. Note 14 Pro olacağı düşünülen bu modelin yonga seti ise Snapdragon 7s Gen 3 olacak. Hatırlarsanız Redmi Note 13 Pro da Snapdragon 7s Gen 2 yonga setini kullanıyordu. Pro+ modelinin yonga setinin ise Dimensity 7350 olacağı söyleniyor. Standart modelin yonga seti ise henüz netlik kazanmış değil.

Note 14 serisinin standart modeli, 45 W hızlı şarj özelliğine sahip bir batarya kullanacak. Bu bilgi geçtiğimiz günlerde 3C kurumunun veri tabanında ortaya çıkan bilgiler sayesinde doğrulanmıştı. Öte yandan gelen bilgiler Note 14 Pro’da en az 5000 mAh’lık bir batarya olacağını gösteriyor.

PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı