PlayStation 5 Nintendo Switch’teki sorunu tekrarlıyor

PS5

Sony’nin yeni nesil konsolu PS5’te ortaya çıkan bir sorun can sıkmaya başladı. Peki PlayStation 5 sahipleri bu konuda ne yapabilir? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Nintendo’nun 2017 yılında satışa sunduğu Switch’te hayli can sıkan kronik bir sorun vardı. Kontrolcülerde yer alan analogların drift yapması. Bu sorun hali hazırda aşılabilmiş değil. Hatta yeni çıkan Nintendo Switch Lite modellerinde de drift probleminin yaşandığı söyleniyor. Peki bu drift problemi tam olarak nedir. Dilerseniz öncelikle bu konuya bir açıklık getirelim.

Drift problemi olan analoglarda oyun içerisindeki karakteriniz kendi kendisine öne arkaya sağa ya da sola hareket ediyor. Fakat bu olay ekseriyetle öne doğru gerçekleşiyor.

Peki yapmamız gereken ne? Switch sahipleri bu hayatı analoğu değiştirerek çözüyorlardı. Çünkü farklı bir tamir ya da formül işe yaramıyor.

PlayStation 5 Nintendo Switch’teki sorunu tekrarlıyor

Gelelim asıl can sıkıcı habere. Ortaya çıkan son raporlara göre geçtiğimiz yılın sonlarında satışa çıkan PS5’in kontrolcüsünde de drift problemleri yaşanıyor. Bazı PS5 kullanıcıları DualSense’in kendi kendine bozulmasından ve drift yapmasından hayli şikayetçi.

Bu konunun çözümü ise gayet basit. Teknik servis. Malum PS5’in 2 yıl garantisi olduğu için kol da garanti kapsamına giriyor. Dolayısıyla konsol çıkalı daha 4 ay olduğundan gidip rahatlıkla değişim yapabiliyorsunuz.

Dip not olarak hatırlatalım. Yurt dışından ya da kaçak olarak ülkeye sokulan PS5’lerden birisini aldıysanız cihazınız garanti kapsamı dışında olacaktır.

Elektronik cihazlarda yeni karar