Tulpar hava dalgası hafta sonu İstanbul’a geliyor!

kar firtinasi 1

Bir süredir İstanbul’a uğrayıp uğramayacağı merak edilen Tulpar hava dalgası, tüm Türkiye’yi donduracak. İşte detaylar.

Şu sıralar önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek olan kar konuşuluyor. Peki gerçekten bu kar yağışı İstanbul’da etkili olacak mı? Sosyal medyada bazı uzmanlar bu kar yağışını 1987 yılında İstanbul’a yağan kar ile kıyaslıyorlar. Hatta Kerem Ökten isimli bir uzman Çarşamba günü yağacak olan kar için şunları söyledi;

“Sabah Amerika modeli İstanbul için kar miktarını 55 cm’nin üzerine çıkardı. Bu ilk sistem için rekor rakam. Hemen devamında 2. sistem de gelecek. Bu harita neden anlaşılmıyor biliyor musunuz? Çünkü bazı takipçilerim haritayı incelemeye üşeniyor. Bu Çarşamba günü sadece 6 saatte yağacak kar. Öncesi ve sonrasını sonra paylaşacağım. Çarşamba günü 6 saat içerisinde yolu açık tutabilen kar küreyicisine plaket verilmeli…”

Şimdilik kar yağışının gelip gelmeyeceği hala soru işareti. Fakat büyük bir aksilik olmazsa hafta sonunda İstanbul’da şiddetli bir kar yağışı bekleniyor. Hatta hafta içinde de yağışın artarak devam edeceği söyleniyor. Elbette bunların ne derece doğru olup olmadığını zaman gösterecek. İddialara göre kar kalınlığı İstanbul’un bazı bölgerinde 1 metreyi aşacak. Yerel kesimlerde ise yarım metreye varan kar kalınlıkları olacak.

Bunlar daha önce de çok defa duyduğumuz senaryolar olacağı için çok da inandırıcı gelmiyor diyebiliriz.

İşte Tulpar soğuk hava dalgası ile ilgili tüm detaylar! 130 cm kar geliyor