Elektronik cihaz satışlarında yeni düzenleme yapıldı: Bu karar tepki alabilir!

iDevices

Elektronik cihaz satışlarında yeni düzenleme kararı alındı. Bu karar birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanabilir. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Ticaret Bakanlığı elektronik cihaz satışlarında yeni düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeye göre zincir marketlerde bazı ürünlerin satışı yasaklanacak. Bildiğiniz üzere uzun süredir zincir marketler ile küçük bakkallar arasında sürekli bir rekabet var. Özellikle de bazı marketler küçük esnafın iş yapmasını önemli ölçüde etkiliyor.

Elektronik alet satışı yapan küçük esnaf büyük market zincirleri nedeniyle çok zor durumda kalabiliyor. Bunu engellemek isteyen yetkililer konuyla ilgili ilginç bazı kararlar aldı. Buna göre zincir marketlerde akıllı telefon, mobilya, elektronik ürün, tütün mamülleri ve beyaz eşya satışı yasaklı hale gelecek.

Elektronik cihazlar her yerde satılamayacak

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre elektronik aletler ve beyaz eşyalar istenilen her yerde satışa sunulmayacak. Bunun yerine gerçekten de bu işle ilgilenen küçük esnaf satış yapabilecek. Elbette sadece küçük esnaf değil aynı zamanda Teknosa gibi mağazalarda da satışlara izin verilecek.

Elektronik cihaz satışlarında
Burada yetkililerin asıl yapmak istediği marketlerin diğer esnafı etkilenmesini engellemek. Bildiğiniz üzere özellikle son dönemlerde marketlerde neredeyse her şey satılıyor. Elektronik cihazlardan beyaz eşyaya kadar birçok ürün bulmak mümkün. Böyle bir durumda elektronik cihaz ve beyaz eşya satışı yapan esnaf olumsuz etkilenebiliyor.

Realme V11 5G cihazını duyurdu! Fiyatı şaşırtıyor

Özellikle pandemi koşulları nedeniyle esnaf çok zor durumda kaldı. Bunun farkında olan yetkililer bazı önlemler ile durumu kurtarmaya çalışıyor. Ancak market zincirler ile ilgili bu karar henüz yasalaşmadı. Ne zaman bir yasa haline geleceği ise henüz net değil. Peki sizce bu karar doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.