PS5 mi yoksa 1000 TL daha pahalı Xbox Series X mi?

PlayStation 5 satış

Oyun severlerin büyük bir merakla bekledikleri PS5 fiyatı da sonunda açıklandı. Peki PS5 mi almalı yoksa 1000 TL daha verip Xbox Series X / S’i mi tercih etmeli?

PlayStation Türkiye uzun bir süredir merakla beklenen PS5 fiyatını nihayet açıkladı. Bilindiği üzere Microsoft yeni nesil konsolunun Türkiye fiyatını hayli önceden açıklamıştı. Sony ise bu hususta işi ağırdan aldı.

Microsoft’un açıkladığı fiyatı gören PlayStation Türkiye ekibi rakibinin tam 1000 TL altında bir fiyat açıkladı. Peki oyun severler hangi oyun konsolunu tercih etmeliler? PS5 mi yoksa Xbox Series X mi?

PlayStation 5 ve Xbox Series X

PS5 mi yoksa Xbox Series X mi?

İlk olarak bakıldığında 1000 TL daha ucuz olan PS5’i almak çok daha mantıklı görünebilir. Fakat bu işin sonrasını da düşünmek gerekiyor. PS5’i aldığınız zaman ardında GamePass gibi devasa bir oyun kütüphanesiyle gelmeyecek. Bu da başlı başına bir sorun diyebiliriz.

Çünkü yeni nesil oyun fiyatlarının 600 TL ile 750 TL arasında değişeceği söyleniyor. Dolayısıyla PS5 için 2 oyun bile alamadan aradaki fiyat farkı ortadan kaybolmuş olacak.

Xbox cephesinde ise GamePass diye muazzam bir nimet bulunuyor. Bilindiği üzere bu sisteme aylık 39TL gibi bir ücretle abone olabiliyorsunuz. Sonrasında ise kütüphanede yer alan 200’e yakın oyunu dilediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz.

Ayrıca Microsoft birinci parti oyunlarını da bu kütüphaneye ilk günden getiriyor. Bu da Xbox Series X‘i uzun vadede daha avantajlı bir konsol haline getiriyor.

PS5 Digital Sürümü başka bahara kaldı