Activision Blizzard’da Kritik Ayrılık

Activision Blizzard, personel şikayetiyle karşı karşıya

Bu yıl 69 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Microsoft’a satılan Activision Blizzard’da kritik bir ayrılık gerçekleşiyor. Şirket CEO’su ayrılığı duyurdu.

Bildiğiniz gibi bu yıl oyun dünyasında tarihi bir anlaşma gerçekleşti. Diablo, Warcraft, Call of Duty gibi çok başarılı serilerin sahibi olan, oyun dünyasının en büyük stüdyolarından Activision Blizzard, Microsoft’a satıldı. Aylarca süren inceleme ve mahkeme sürecinin ardından gerçekleşen bu tarihi anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte Activision Blizzard’da yeni bir dönem de başlamış oldu. Bu yeni dönem, tahmin edildiği üzere stüdyoda pek çok önemli değişikliğe sahne olacak. Bu kritik değişikliklerin ilki ise yıl bitmeden yaşanacak.

69 milyar dolarlık Microsoft anlaşmasının tamamlanmasında kritik bir rol oynayan Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, 29 Aralık’ta görevinden ayrılacak. Daha önce 2023 sonunda CEO olarak görevi bırakacağını duyuran Kotick, böylece orijinal planına sadık kalmış olacak.

bobby kotick

Activision her ne kadar CEO’sunu kaybedecek olsa da Microsoft stüdyonun yönetim kadrosunu büyük ölçüde koruyacak. Kotick’in yanı sıra şirkete veda edecek birkaç büyük isim dışında yönetim kadrosu öncekiyle aynı kalacak.

Bobby Kotick’in ayrılığının ardından onun yeri doğrudan doldurulmayacak. Bunun yerine Activision Blizzard bünyesindeki Blizzard gibi stüdyoların yöneticileri Microsoft’un oyun departmanının başındaki isim olan Matt Booty’nin altında toplanacak. Halihazırda Bethesda ve Xbox’tan sorumlu olan Booty, bu yeni sorumlulukla birlikte Microsoft’ta daha da önemli bir rol üstlenmiş olacak.

Oppo Find X7’nin Tanıtım Görseli Sızdırıldı