PlayStation 4 sahiplerine kötü haber

ps4

Hiç şüphesiz ülkemizde en çok sevilen konsol PS4’tür. Zaten bunu genel oyuncu kitlesinin dağılımdan görmek de mümkün. Zaten Sony’de bu sevgiyi karşılıksız bırakmıyor. Genel olarak konsola özel olarak yayınladığı oyunlarda Türkçe dil desteğine de yer veriyor. Bu bazen altyazı, bazense dublaj şeklinde oluyor. Sonuç olarak PlayStation 4 sahipleri, bazı oyunları Türkçe olarak oynama keyfine varabiliyorlar. Tabi ki arada bazı istisnalar da olmuyor değil. Örneğin önümüzdeki dönemde satışa sunulacak olan Spider-Man oyunu gibi.

PlayStation 4 sahipleri bu habere üzülecek

PlayStation Türkiye’nin yetkili isimlerinden biri olan Mustafa Yiğit geçtiğimiz gün Konsol Üssü isimli YouTube kanalına konu oldu. Yiğit, sorulan sorulara büyük bir samimiyetle cevap verdi.

PlayStation Türkiye’nin yetkili ismi, Spider-Man ve Red Dead Redemption oyunlarında Türkçe dil desteğinin olup olmayacağı konusuna da açıklık getirdi. Spider-Man için işin içerisinde pek çok firmanın olduğuna dikkat çeken Yiğit, hepsini birden ikna etmeyi başaramadıklarını söyledi.

Red Dead Redemption’un PlayStation 4 sürümünün Türkçe olması için de 8 aydır uğraştıklarını belirten Yiğit, ne yazık ki Rockstar cephesinden olumlu bir dönüş alamadıklarını söyledi. Rockstar’ın dil desteği konusunda katı tabulara sahip bir şirket olduğuna dikkat çeken PlayStation Türkiye sorumlusu, GTA serisinde uyguladıklarını Red Dead Redemption 2’de de uygulayacaklarını söyledi.

Sonuç olarak PlayStation 4 için gelecek olan iki sağlam oyunda da Türkçe dil desteği bulunmayacak. Bu PS4 sahipleri için cidden üzücü bir haber.

Red Dead Redemption 2 için nefes kesen tanıtım videosu