Yeni iPhone ile şarj kablosu yenileniyor

yeni iPhone

Yeni iPhone ile Lightning kablosunun ve şarj adaptörünün değişeceği ortaya çıktı. iPhone’u artık eski donanıma sahip PC ve MacBook üzerinden şarj edemeyeceksiniz.

Apple, MacBook modeli ile USB Type-C teknolojisine geçiş yapmıştı. Ancak 999 dolarlık iPhone X’un kutu içeriğinde bile USB Type-C Lightning kablo yer almıyordu. Cupertinolu firma bu uyuşmazlığı yeni iPhone modelleri ile çözecek gibi görünüyor.

Yeni iPhone USB Type-C ile gelebilir

Aktarılan bilgilere göre; 2018’de tanıtılacak olan iPhone modellerinin kutu içeriğinden USB Type-C Lightning kablo ve 18W’lık hızlı şarj için yenilenmiş bir adaptör çıkacak. Bu adaptör sayesinde hızlı şarj destekli iPhone’lar çok daha kısa sürede şarj olacak.

Ancak bunun bir de dezavantajı olacak. Örneğin; 2015 model MacBook kullanıyor ve bu yıl tanıtacak olan iPhone’u satın aldığınızda, iPhone’u direkt olarak MacBook üzerinden şarj edemeyeceksiniz. 2018 model iPhone’u şarj etmek için USB Type-C destekli MacBook veya PC kullanmanız gerekiyor.

PC ve MacBook üzerinden şarj etmek için eski girişe sahip Lightning kablo almanız gerekecek.

iPhone SE 2 görselleri ile karşımızda!

Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo‘da ortaya çıkan sızıntının henüz doğruluğu kanıtlanmadı. Ancak bu iddianın doğru olabileceğini söyleyebiliriz.

Yeni iPhone

Son olarak 2018 model iPhone’ların kutu içeriğinden Lightning to 3.5mm dönüştürücünün de yer almayacağı söyleniyor. Şarj kablosu ve adaptörüne yatırım yapan Apple’ın bir yerden kısması pek hoş olmayacak gibi görünüyor. Özellikle de rakiplerinin yıllardır hızlı şarj destekli kablo ve adaptörü kutu içeriğine eklemesi, Apple’a olan tepkileri arttıracaktır.