ABD, Huawei ve ZTE telefonlarının kullanımını yasakladı!

Huawei

ABD, Huawei ve ZTE markalarına ambargo uygulamaya devam ediyor. Gelinen süreçte bu markaların ürünleri artık Amerika’da kullanılamayacak.

Bir süre önce Trump, Çinli akıllı telefon üreticilerini casusluk yapmakla suçlamıştı. Huawei ve ZTE’nin Çin hükümetiyle direkt olarak bağlantılı olduğu belirtilmiş ve Amerika’nın önemli isimlerinden alınan bilgilerin Çin hükümetiyle paylaşıldığı iddia edilmişti.

Huawei ve ZTE kullanımı yasaklandı

Bu iddiaların doğruları ne derece yansıttığı elbette tartışılacak bir konu. Çinli akıllı telefon üreticilerinin ABD pazarına muazzam bir yatırım yaptıkları inkar edilemez. Zaten bu yatırımın karşılığını da bir derecede almış durumdalar. Keza ZTE şuanda ABD pazarının yüzde 9’una hitap ediyor. Bu gerçekten önemli bir rakam.

Fakat Çinli üreticinin İran ve Kuzey Kore’ye telefon sattığı ortaya çıkınca ABD pazarından dışlanmıştı. Şimdi aynı soruşturma diğer Çinli akıllı telefon üreticileri için de yürütülüyor. Hali hazırda ZTE, 2020 yılına kadar ABD pazarına ihracat yapamayacak. Muhtemelen Çinli diğer dev de benzer bir ceza alabilir.

huawei

Bunun yanı sıra Pentagon işi biraz paranoya havasına büründürerek, askeri üslerde bu iki markanın cihazlarının kullanımını yasakladı. Bu bağlamda askeri bölgelerde Çin malı akıllı telefonlar kullanılamayacak.

Pentagon sözcüsü, askerlerin dilerlerse özel hayatlarında bu cihazlar kullanmaya devam edebileceklerini belirtti. Fakat askeri bölge sınırları içerisine bu cihazlar kesinlikle alınmayacak.

LG G7’ye bir de yakından bakın