Samsung ChatGPT kullanımını yasakladı

ChatGPT yasak

Geçtiğimiz ay yaşanan veri sızıntısının ardından harekete geçen Samsung, ChatGPT ve benzeri yapay zeka programlarının ofiste kullanılmasını yasakladı.

Son aylarda hayatımıza bomba gibi giren ChatGPT’in kullanım alanı her geçen gün artıyor. İş dünyasında da bu yapay zeka teknolojilerinin her geçen gün daha fazla kullanıldığına şahit oluyoruz. Ancak çalışanların çeşitli görevler için yapay zeka programlarından destek alması, şirketler için bazı sorunlara da sebep oluyor. Bu sorunların başında ise potansiyel güvenlik açıkları geliyor.

Hatırlarsanız Güney Koreli teknoloji devi Samsung da geçtiğimiz ay bu tarz bir güvenlik açığıyla gündeme gelmişti. ChatGPT’den destek alan bazı Samsung yazılımcılarının şirkete ait kaynak kodlarını yapay zeka programına girmesi, bu kodların internete sızmasına sebep olmuştu. Yapay zeka programının sebep olduğu bu sızıntıdan sonra şirket içi politikalarını gözden geçiren Samsung, bu hafta çalışanlarıyla paylaştığı kararla ChatGPT ve Google Bard gibi yapay zeka programlarının ofiste kullanılmasını yasakladı.

Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT'ye sızdırdığı açıklandı

Bloomberg’in haberine göre Samsung yönetimi bu hafta çalışanlarına bir not göndererek, bu tarz yapay zeka programlarını işte kullanmamalarını istedi. Bu tarz programlara şirket verilerinin girilmesinin, bu verilerin dışarı sızmasına sebep olabileceğine dikkat çekildi.

Samsung bu programların iş yerinde kullanımını yasaklamış olsa da ileride kullanılmaları için de açık kapı bıraktı. Güvenlik politikalarının gözden geçirildiği, bu tarz programların yeniden kullanılabilmesi için gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Şirket bu önlemleri aldıktan sonra bu tarz programların ofiste kullanılmasına yeniden izin verebilir. Ancak Samsung’un bu kararı, ChatGPT ve benzeri programların önümüzdeki günlerde başka şirketlerden de benzer yasaklarla karşılaşabileceğini gösterdi.

Motorola Edge 40 görselleri ve tanıtım videosu sızdırıldı