Google katlanabilir telefon beklenenden önce çıkabilir

Google katlanabilir telefon

Uzun süredir gündemde olan Google katlanabilir telefon, beklenenden önce kullanıcılarla buluşabilir.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarındaki bir sonraki trendin katlanabilir telefonlar olması bekleniyor. Bu yüzden Samsung, Xiaomi ve Google gibi şirketler bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Hatta Apple bile katlanabilir iPhone ve iPad ekranları üretmek için çalışmalara başlamış durumda.

Katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefonu kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalara başlayan şirketler arasında yer alan Google, aslında bu telefonu bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeyi hedefliyordu. Ancak bu yılın başında gelen haberler, Google’ın bu konudaki çalışmalarının istendiği kadar hızlı ilerlemediğini ve şirketin telefonun çıkışını ertelemek zorunda kalacağını gösterdi. Öyle ki Google katlanabilir telefonun 2023’te çıkıp çıkmayacağı bile soru işareti haline geldi. Ancak gelen son haberler, Google katlanabilir telefon için 2024’e kadar beklememiz gerekmeyeceğini gösteriyor.

pixel katlanabilir telefon

Teknoloji dünyasıyla ilgili paylaşımlarıyla tanınan analist Ross Young, Google’ın katlanabilir telefonu için tasarım aşamasını tamamladığını ve yakında bu telefonların ekranlarının üretimine başlanacağını paylaştı. Young tarafından yapılan paylaşıma göre Google ve işbirliği yaptığı üreticiler, katlanabilir telefonun ekranının üretimine dört ay içinde başlayacak. Gelen bu son bilgiler doğru çıkarsa, telefonun 2023’ün ilk yarısında piyasaya sürülmeye hazır olacak demektir.

Young’a göre, şimdilik Pixel Fold olarak anılan bu telefon 2023’ün mart ayında piyasaya sürülecek. Tabii Google bu arada boş durmuyor. Amerikalı teknoloji devi, yeni amiral gemisi akıllı telefonları olan Pixel 7 serisini, 6 Ekim’de resmi olarak tanıtacak.

Elon Musk, 3. Dünya Savaşı çıkmasından korkuyor