Google Pixel Fold hakkında yeni iddialar var

katlanabilir telefon

Amerikalı teknoloji devi Google’ın yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Pixel Fold ile alakalı iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Google Pixel Fold hakkında yeni iddialar var. Google, akıllı telefon dünyasında çok büyük işler başarmak isteyen ancak ortaya koyduğu ürünlerle bu amacıyla çelişen bir şirket. Her ne kadar Pixel 7 Pro modeliyle bu tezatlık biraz olsun aşılmış olsa da, Pixel Fold hakkında söylenilenler hiç de iç açıcı değil.

Galaxy Fold

Buna göre Google’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu Pixel 6 serisindeki donanımlara sahip olacak. Yani 2023 yılında piyasaya sürülecek bu telefon 2021 yılındaki cihazda tercih edilen Tensor işlemciyle rakiplerinin karşısına çıkacak. Tabi burada akıllara yine aynı soru geliyor: Google bu telefonla ne yapmak istiyor?

pixel fold

Öte yandan Pixel Fold hakkında ortaya atılan diğer iddialar da yine bu duruma benzer bilgiler içeriyor. Ekran panelleri Samsung tarafından üretilecek olan Pixel Foldu’un iç yüzeyindeki ekranı 1840 x 2208 piksel çözünürlüğe sahip olacakken, ortalama parlaklık düzeyi ise 800 nit bandında olacak.

Google Pixel Fold hakkında yeni iddialar var

Arka yüzeyde tıpkı Pixel Pro modellerinde gördüğümüz gibi üçlü bir kamera kurulumuna yer verecek olan katlanabilir akıllı telefon modelinde 64MP + 12MP + 10,8MP’lik üçlü bir yapının bulunması bekleniyor. Bununla birlikte 2023 yılında satışa sunulacağı düşünülen bu telefonun ön yüzeyinde bulunan kameranın 8MP olması bile daha şimdiden kafalardaki soru işaretlerini arttırmaya yetiyor.

Katlanabilir Google telefonu

Son olarak Google’ın henüz katlanabilir akıllı telefon modeli hakkında herhangi bir açıklama yapmadığını ve bu nedenle de yeni telefonun yalnızca bir proje olarak kalabileceğini de belirtelim.

Google Pixel Fold’un ekran özellikleri ortaya çıktı