Google Yeni Akıllı Saati Pixel Watch 3’ü Tanıttı

Pixel Watch 3

Beklenen gün geldi çattı ve Google yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Amerikalı teknoloji devi, Pixel 9 modellerinin yanı sıra yeni akıllı saati Pixel Watch 3’ü de tanıttı.

Teknoloji dünyasında beklenen gün geldi çattı ve uzun süredir gündemde yeni Pixel cihazları bugün Google tarafından resmi olarak tanıtıldı. Google’ın bugün gerçekleşen Made by Google etkinliğine Pixel 9 serisi telefonlar damga vurmuş olsa da bu telefonlar tek başına gelmedi. Google, yeni telefonlarının yanı sıra yeni akıllı saati Pixel Watch 3’ü de resmi olarak tanıttı.

Google’ın yeni akıllı saati özellikle tasarımıyla Pixel Watch 2’yi epey andırıyor. Ancak öncülünün aksine Pixel Watch 3 farklı boyutlarda iki alternatifle geliyor: Bunlardan ilki 41mm, ikincisi ise 45mm.

Pixel Watch 3 3

Google’ın yeni akıllı saati, daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi Snapdragon W5+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Nabız monitörü, ritim takibi, ateş ölçme özelliği ve GPS gibi bu seviyedeki akıllı saatlerin olmazsa olmazı olan sağlık ve spor odaklı özellikler Pixel Watch 3’te de bulunuyor. Ama bu kez onlara bir de UWB çip ekleniyor. Bu da Pixel Watch 3’ün UWB bağlantı desteği sunan ilk Android akıllı saat olacağı anlamına geliyor. UWB desteği, gerekli durumlarda Google’ın Find My Device (Cihazımı Bul) özelliğini de kullanmanınız sağlıyor.

41 mm’lik versiyonun ekran boyutu 1.2 inç. 45 mm’lik versiyonun ekran boyutu ise 1.4 inç. Her iki modelde de ekran çerçevesinin Pixel Watch 2’den yaklaşık 1 mm daha ince olması dikkat çekiyor. Daha küçük olan modelde 310 mAh’lık bir batarya bulunuyor. 45 mm’lik modelin batarya kapasitesi ise 420 mAh. Google, yeni akıllı saatinin bir önceki modele kıyasla yüzde 20 daha hızlı şarj olduğunu söylüyor.

Akıllı saatin küçük modeli 349 dolara, büyük modeli ise 399 dolara satışa sunulacak.

Pixel Watch 3

ChatGPT’den Ürküten Davranış