Pixel 8 ve 8 Pro görselleri sızdırıldı

Google Pixel 8

Google’ın yakında kullanıcılarla buluşturacağı akıllı telefonları Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun hem görselleri hem de yeni detayları sızdırıldı.

Amerikalı teknoloji devi Google, Pixel marka akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Bir yandan ilk katlanabilir telefonu olan Pixel Fold’un çıkışına hazırlanan Google, bir yandan da Pixel’in amiral gemisi serisini yenileme hazırlanıyor. Pixel 8 serisi olarak bilinen bu yeni seri, son dönemde çeşitli sızıntılarla karşımıza çıktı. Bu hafta da seriye dair iki önemli sızıntı üst üste geldi. İlk olarak sızdırılan görseller sayesinde hem Pixel 8’in hem de 8 Pro’nun tasarımı tüm detaylarıyla gözler önüne serilirken, ikinci sızıntıyla da telefonun özellikleri hakkında yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

OnLeaks hesabı tarafından sızdırılan yeni görselleri aşağıda bulabilirsiniz. Görsellerde siyah renk seçeneğiyle görülen telefon 8 Pro, beyaz renk seçeneğiyle gözler önüne serilen ise standart model.

Google Pixel 8 Pro

Görsellerin sızdırılmış olması telefonun çıkışının yakın olduğunu düşündürebilir. Ancak gelen bilgiler aksi yönde. Google’ın her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni akıllı telefonlarını ekim ayı gibi piyasaya sürmesi bekleniyor. Ancak şirket mayıs ayında düzenleyeceği I/O 2023’te telefonların bir tür öngösterimini gerçekleştirmeye hazırlandığı için bu görsellerin de o amaçla hazırlandığı düşünülüyor.

Pixel 8 ve 8 Pro’nun sızdırılan bu görselleri, her iki telefonun da tasarım olarak öncüllerinden, yani Pixel 7 serisinden çok da farklı olmayacağını gösteriyor. Ancak elbette bazı ufak değişiklikler var. Mesela Pro modelinin daha kıvrımlı bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Ayrıca bu kez arkadaki kamera bölmesine yerleştirilen üçlü kameraya yeni bir sensörün eşlik ettiği görülüyor. Flashın altındaki bu sensörün ne için olduğu şimdilik bilinmiyor.

Pixel 8 pro

Yeni gelen detaylara göre Pixel 8 Pro’nun boyutları 162.6 x 76.5 x 8.7 mm olacak. Telefonun 6.52 inçlik bir ekrana sahip olacağı söyleniyor ki bu da Pixel 7 Pro’dan biraz daha küçük olacağı anlamına geliyor. Telefonun Google’ın Tensor G3 yonga setinden güç alması bekleniyor. Samsung Exynos 2300 tabanlı bu yonga setinin bir önceki nesildeki Tensor G2’den daha iyi bir performans sunacağı tahmin ediliyor.

pixel 8 2 pixel 8 1 Pixel 8 pro 2

TikTok ByteDance’ten ayrılabilir