Pfizer CEO’su bile covid virüsünden kaçamıyor! İkinciye yakalandı

Pfizer CEO'su bile covid virüsünden kaçamıyor! İkinciye yakalandı

İlaç üreticisi Pfizer CEO’su Albert Bourla, Covid-19 virüsünden kaçamıyor. CEO tekrar testte pozirif çıktı ve durumunu bir tweet ile belirtti. İşte detaylar.

Ciddi bir sempton yaşamadığını söyleyen Pfizer CEO’su ikinci kez covid virüsüne yakalandı. Hayatımıza girdiğinden beri farklı varyantlar ile hayatı zindan eden koronavirüsü ne yazık ki etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda ne yazık ki aşının CEO’su bile kurtulabilmiş değil. CEO, “Büyük ilerleme kaydetmiş olsak da virüs hala bizimle” dedi.

CEO, önceki Covid-19 enfeksiyonundan sonra üç ay beklediği için güncellenmiş Covid-19 güçlendirici aşısını henüz almadığını söyledi. Ağustos ayında Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, yakın zamanda bir Covid-19 enfeksiyonundan iyileşen kişilerin, en azından hastalık geçene ve bir kişi artık bulaşıcı olmayana kadar güçlenmek için beklemelerini tavsiye ediyor.

Pfizer CEO'su bile covid virüsünden kaçamıyor! İkinciye yakalandı

Enfekte olmak, güçlendirici etkisi de görüyor denebilir ve insanların iyileştikten sonra yaklaşık üç ay boyunca tekrar hastalanma riskinin nispeten düşük olduğu da bir gerçek..

CNN’nin bildirdiğine göre, toplulukta Covid-19 seviyeleri yüksekse veya bağışıklık işlevleri azalmışsa insanlar üç ay kadar beklemek istemeyebilir.  Koronavirüs hayatımıza gireli bir kaç yıl oldu ancak ne yazık ki hala tam olarak kurtulabilmiş değiliz, bu yüzden maske mesafe ve temizlik gibi kurallara dikkat etmek gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

Meta personel çıkarımlarına hız kesmeden devam ediyor!