Knights of the Old Republic remake’inde korkulan oldu

Star Wars Knights of the Old Republic

Star Wars: Knights of the Old Republic’in duyurulduğu günden beri heyecanla beklenen remake’inde korkulan oldu. Kötü haber doğrulandı.

2003 yılında çıkan Star Wars: Knights of the Old Republic, tüm zamanların en sevilen Star Wars oyunlarından biri oldu ve Star Wars evreni içinde yeni bir seri başlattı. Hem devam oyunları hem de çizgi romanlarla desteklenen bu seri o kadar sevildi ki, Knights of the Old Republic’in hikayesi, bugün Star Wars hayranlarının beyaz perdede görmeyi en çok istediği hikayelerden biri haline gelmiş durumda. Bu yüzden de 2003 yılından çıkan ilk oyunun bir remake’i, yani yeniden yapımı hazırlanacağı duyurulduğunda bu haber büyük heyecanla karşılandı.

Knights of the Old Republic

Ancak yeniden yapım konusunda işler hiç de hedeflendiği gibi gitmedi. Remake ilk başta Aspyr Media stüdyosuna emanet edildi ama serinin haklarını elinde bulunduran Embracer Group, stüdyonun ortaya koyduğu işten memnun olmadı. Bunun üzerine Knights of the Old Republic remake’i onlardan alarak, şemsiyesi altında bulunan başka bir oyun stüdyosu olan Saber Interactive’e verdi. Saber Interactive’in görevi devralmasıyla birlikte oyun bir kez daha aktif olarak geliştirme aşamasına geçti. O dönemde iptal edilmesinden korkulan oyun böylece ikinci bir şans elde etti. Fakat görünen o ki oyun bu ikinci şansını da değerlendirememiş. Çünkü remake bugün yine iptal haberiyle gündemde.

Oyun dünyasının içinden aldığı bilgileri kamuoyuyla paylaşmasıyla tanınan Jeff Grubb, bugün bir podcastte yaptığı açıklamayla, Knights of the Old Republic Remake’ini bekleyenleri üzdü. Çünkü Grubb, şu an bu oyun üzerinde bir çalışma olmadığını açıkladı. Remake üzerinde çalışmaların durdurulmuş olması, oyunun henüz resmiyet kazanmamış olsa da iptal edildiğini gösteriyor.

2024 Apple için sıkıntılı geçebilir