Apple GPT’ye Daha Zaman Var

Apple, iPhone satışları ile rekor kırdı

Apple’ın ChatGPT benzeri kendi yapay zekası üzerinde çalıştığını duymayan kalmadı. Yeni bir rapor Apple GPT’yi bir süre daha göremeyeceğimizi belirtiyor.

Güney Kore medyasında Apple’ın planlarına aşina kaynaklara dayandırılan ilginç bir haber gündeme geldi. İddia edilene göre Apple GPT isimli sohbet robotu veya chatbot en erken 2025 sonlarında çıkabilir. Kaynaklar bu tarihi ‘iyimser’ olarak ifade ederken, çıkış tarihinin daha geç olabileceğini sözlerine ekledi. Apple’ın Google, OpenAI ve Çinli Baidu gibi şirketlerle yapay zeka için görüşmeler yaptığı biliniyor. Gazeteci Mark Gurman, iOS 18’de Gemini ya da farklı bir alternatifin kullanılacağını belirtmişti. Yeni rapor Apple GPT’nin iOS 18’de yer almayacağını da doğrulamış oluyor.

Mark Gurman’a göre iOS 18’deki ilk yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak. Gurman, “Apple’ın 10 Haziran’daki WWDC’de yapay zeka özelliklerini tanıtması bekleniyor. İlk özellikler cihazda çalışacak. Bu durum büyük dil modelinde bulut bileşeni olmadığı anlamına geliyor” dedi.

Apple GPT

Yeni iPhone’lara güç verecek A18 Pro işlemcisi yapay zeka için tasarlanan bir yonga. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan yakın tarihli bir rapor A18 Pro’da 6 çekirdekli GPU olacağını vurguladı. Rapora göre Apple, 6 çekirdekli GPU’ya bağlı kalacak ve yeni yonga seti grafik tarafında daha sınırlı iyileştirmeye sahip olacak. Kaynaklar, “Apple, A17 Pro’da 6 çekirdekli GPU’ya geçiş yaparak önemli yenilikler gerçekleştirdi. Fakat A18’de GPU tarafında çekirdek sayısının artacağını düşünmüyoruz” dedi. Raporda bununla birlikte A18 Pro’da daha fazla çekirdeğe sahip gelişmiş Neural Engine’ın olacağı ifade ediliyor.

Yıllardır Geliştirilen Oyun Projesini İptal Etti