WhatsApp internetsiz kullanım dönemini başlatacak

WhatsApp kullanıcılarına yeni bir özellik daha sunuyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp yeni özellik üzerinde çalışıyor. “Yakındaki Kişiler” adını taşıyan yeni bir özelliği test ediyor. Bu yenilikle birlikte, platformdaki kullanıcılar çevrimdışı belge, medya veya diğer dosyaları yakınlarındaki diğer kullanıcılarla paylaşabilecekler.

Whatsapp Bu yeni özellik, popüler Android seçeneği Nearby Share ve Apple’ın AirDrop’u gibi çalışacak şekilde tasarladı. Bu sayede, kullanıcılar çevrimdışı belge, medya veya diğer dosyaları yakınlarındaki diğer WhatsApp kullanıcılarıyla hızlı ve kolay bir şekilde paylaşabilecekler.

WhatsApp

Gelen bilgilere göre WhatsApp People Nearby özelliği dosya aktarımı için Bluetooth kullanarak cihazlar arasında iletişim kuruyor ve bu nedenle internet bağlantısı gerektirmiyor. Paylaşılan ekran görüntülerine göre, uygulamada özel bir “Yakındaki Kişiler” bölümü olacak, bu da kullanıcıların çevrelerindeki diğer WhatsApp kullanıcılarıyla kolayca etkileşimde bulunmalarını sağlayacak.

Uygulama kullanıcılarının Yakındaki Kişiler özelliğini kullanabilmeleri için, bu özelliğin düzgün çalışması için gereken tüm izinleri vermeleri gerekmektedir. Bu izinler, medya erişimi, yerel ağdaki cihazları bulmak ve bağlanmak için Bluetooth ve konum erişimini içerir. Yakındaki Kişiler seçeneği, Ayarlar > Yakındaki Kişiler bölümünde bulunabilir.

WhatsApp Android telefonlara ekran paylaşımını getiriyor

Gerekli izinler verildikten sonra, Yakındaki Kişiler özelliği yakındaki cihazları taramaya başlayacak. Ancak, bu özelliğin etkin olması ve keşfedilebilir olması için her iki cihazda da açık olması gerekmektedir. Yani, sadece kendi cihazınız için özelliği etkinleştirerek başkalarına dosya gönderemezsiniz. Şu anda, uygulamanın bu özelliği iOS kullanıcılarına sunup sunmayacağı ya da genel olarak tüm kullanıcılara ne zaman sunmayı planladığı hakkında henüz net bir bilgi bulunmadığını belirtelim. Yakındaki Kişiler özelliğinin iOS kullanıcılarına veya diğer kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair net tarih olmadığını hatırlatalım.

Xiaomi Smart Band 9 yakın zamanda piyasaya sürülebilir