PCR testi kimler için zorunlu oluyor?

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Son günlerde PCR testinin kimler için zorunlu olup olmayacağı büyük merak konusu haline geldi. Peki bu sorunun cevabı tam olarak ne? İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

PCR testi kimler için zorunlu oluyor? Son dönemde vatandaşların cevabını en çok merak ettiği sorulardan birisi de bu. Malum kısa bir süre önce aşı olmayan öğretmenlerin haftada en az iki defa PCR testi yaptırması gerektiği belirtilmişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, işçi sınıfındaki çalışanların da haftada 1 defa PCR testi yaptırmaları zorunlu oldu.

Buradaki anahtar kelime ise aşı diyebiliriz. Aşı olmayan ve bir kurumda sigortalı olarak çalışan herkes, öyle ya da böyle PCR testi yaptırmak zorunda kalacak. PCR testi yaptırmayanlara ceza uygulaması gelecek.

PCR testi kimler için zorunlu oluyor?

Hali hazırda bazı Avrupa ülkeleri kapalı alanlara giriş için de bu uygulamayı devreye soktu. Yani kapalı alanlara girmek isteyenlerin aşı olmaları ya da PCR testi yaptırmaları zorunlu oluyor.

Henüz kesin olmasa da benzer bir uygulamanın ülkemizde de uygulanması olağan görülüyor. Yani aşı olmayanların AVM, kafe ve benzeri alanlara girebilmeleri için son 48 saatte yaptırdıkları PCR testi olması gerekiyor.

Tabi ki bu şimdilik kesin birşey değil. Lakin bu kural hayata geçerse aşılanma oranında büyük bir yükseliş gerçekleşeceğini öngörebiliriz. Belki bugün gerçekleşecek kabine toplantısından böyle bir karar çıkabilir.

Okullar tekrardan kapanacak mı? Kesin açıklama